Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2086 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Haziran 2016 - 12:19

Seçim sonucu yine belirsizlik

Büyüt
Küçült
Seçim sonucu yine

Seçim Yüksek Kurulunun verdiği resmi rakamlara göre, açılan sandık sayılarının yüzde 72sine gelindiğinde seçimlerin kazananı, iktidardaki sağ görüşlü Halk Partisi (PP) oldu.

 350 sandalyeli İspanya Meclisinde PP, 135 milletvekilliği elde ederek seçimden birinci parti çıktı. Geçen yıl 20 Aralıktaki seçimlerde çıkardığı 123 milletvekilliğini 135e yükselten PP buna rağmen tek başına iktidara gelmek için gerekli olan çoğunluğu (176) yakalayamadı.

Erken genel seçimlerde tahminlerden farklı olarak çıkan tek sonuç ise ülkede solun kalesi olarak bilinen Sosyalist İşçi Partisinin (PSOE) bu özelliğini devam ettirmesi oldu. PSOE, ekonomik krizle ortaya çıkan radikal sol görüşlü Podemosun, mayıs ayında komünist görüşlü Birleşik Sol (IU) partisini yanına alarak kurduğu Unidos Podemos ittifakından daha çok oy alarak, seçimden ikinci büyük parti olarak çıkmayı başardı. Seçim sonuçlarına göre PSOE 89, Unidos Podemos da 72 milletvekilliği çıkardı.

 Altı ay öncesine göre en büyük oy kaybını yaşayan siyasi parti ise liberal görüşlü Ciudadanos (Cs) oldu. Csnin 20 Aralıkta 40 olan milletvekili sayısı bu kez 29a düştü.

Hükümet kurma olasılığı bulunmuyor 

Bu arada geçen yıl 20 Aralıktaki sonuçlara göre bugünkü erken seçimlerin sonuçları analiz edildiğinde hükümet kurulması için farklı hiçbir durumun oluşmadığı görüldü.

Seçimden birinci parti çıkan PP, milletvekili sayısını artırsa da bu partinin, PSOEnin desteği olmadan hükümet kurma olasılığı bulunmuyor.

 

PP, seçim kampanyası boyunca kendisinin öncülüğünde PSOE ve Ciudadanosun katılımında büyük bir koalisyon kurmak istemişti.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024