Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2491 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Haziran 2018 - 19:13

Saib Ureykat:ABDli yetkililerin bölge turu Filistin yönetimini devirmek için

Büyüt
Küçült
Saib Ureykat:ABDli yetkililerin bölge turu Filistin yönetimini devirmek
FKÖ Genel Sekreteri Saib Ureykat, ABDli yetkililerin gerçekleştirdiği bazı Arap ülkeleri ile İsraili kapsayan turun, Filistin yönetimini devirme ve Batı Şeriadaki siyasi rejimi değiştirme amacı taşıdığını ifade etti

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat, ABD Başkanı Donald Trumpın damadı ve danışmanı Jared Kushner ve Trumpın Ortadoğu Özel Temsilcisi Jason Greenblattın gerçekleştirdiği bazı Arap ülkeleri ile İsraili kapsayan turunun, Filistin yönetimini devirme ve Batı Şeriadaki siyasi rejimi değiştirme amacı taşıdığını belirtti.

Ureykat, resmi Filistinin Sesi Radyosuna yaptığı açıklamada, ABDli heyetin bazı Arap ülkeleri ile İsraili kapsayan turunun, Filistin yönetimini devirmek ve Batı Şeriadaki siyasi rejimi değiştirme ayrıca Birleşmiş Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardım Ajansının (UNRWA) azledilmesi ve mülteciler meselesinin gündemden kaldırılması amacı taşıdığını ifade etti.

Filistinli mültecileri konuk eden ülkelere doğrudan yardımların sunularak UNRWAnın azledilmesinin istendiğini kaydeden Ureykat, insani krize çözüm adı altında Gazze için UNRWAdan bağımsız olarak projeler geliştirmek üzere 1 milyar dolar değerinde mali sözleşme düzenlenmesini istediklerini kaydetti.

Ureykat, Gazze üzerine yoğunlaşması ve insani krizden bahsedilmesinin doğru sözlerle yanlış amaçların ifadesi olduğunu ve altında tehlikeli hedefler yattığını kaydetti.

Ortadoğu Barışı ve Gazze ile ilgili meseleleri görüşmek üzere geçen pazartesi bölge turuna çıkan Kushner ve Greenblatt, Ürdün, Suudi Arabistan, Mısır, Katar ve İsraili ziyaret etmişti. İsrail basınında da turun ABDnin Yüzyılın Anlaşması planıyla bağlantılı olduğu haberleri yer almıştı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024