Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2731 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Ocak 2018 - 18:16

Rusyadan Soçi Açıklaması:Karmaşık ve zor

Büyüt
Küçült
Rusyadan Soçi  Açıklaması:Karmaşık ve
Kremlin Sözcüsü Peskov, başkent Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Ulusal Diyalog Kongresi’ne yönelik yapılan çalışmaların karmaşık ve zor bir süreç olduğuna işaret etti.

Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, Soçide düzenlenecek Ulusal Diyalog Kongresine ilişkin, Suriyedeki siyasi uzlaşmaya ulaşmak, son derece detaylı bir süreç. Bu yüzden Ulusal Diyalog Kongresi ile Suriyedeki siyasi çözümün sonuçlandırılacağını beklemek doğru değil.” dedi.

Peskov, başkent Moskovada gazetecilere yaptığı açıklamada, Ulusal Diyalog Kongresine yönelik yapılan çalışmaların karmaşık ve zor bir süreç olduğuna işaret etti.

 

Kongrenin düzenlenmesine yönelik atılan adımların, Suriyedeki siyasi uzlaşmaya doğru somut bir ilerleme olduğunu vurgulayan Peskov, “Ancak Suriyedeki siyasi uzlaşmaya ulaşmak, son derece detaylı bir süreç. Bu yüzden kongreyle Suriyedeki siyasi çözümün sonuçlandırılacağını beklemek doğru değil.” diye konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Soçide 30 Ocakta düzenlenmesi beklenen Suriye Ulusal Diyalog Kongresi için yaklaşık bin 600 kişiye davetiye gönderildiğini açıklamıştı.

Rusya ın Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentiev de daha önce yaptığı açıklamada, ağırlıklı olarak Suriye anayasasının istişare edileceği kongrede tüm taraflara söz hakkının tanınacağını söylemişti.

PUTİN VE KURMAYLARI AFRİN İÇİN TOPLANDI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putinin, Afrindeki durumu görüşmek için Rusya Ulusal Güvenlik Konseyiyle bir toplantı yaptığı duyuruldu.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskovun yaptığı açıklamada, Vladimir Putin ve kurmaylarının Rusya Güvenlik Konseyi toplantısında Afrindeki son durumu masaya yatırdığı ve Türkiye in Zeytin Dalı Harekatı ı değerlendirdiklerini belirtti.

Peskov ayrıca Putinin Salı günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeye ilişkin Güvenlik Konseyi e bilgi verdiğini söyledi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024