Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3726 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Ekim 2016 - 11:02

Rusya Gerilimi Artırıyor.

Büyüt
Küçült
Rusya Gerilimi
Rusya gemileri yaktı: Gerilim tırmanıyor!

Moskova-Washington hattındaki Suriye gerilimi arttı. Kremlin yönetimi ise savaş hazırlıklarına Seferberlik kanunundaki değişikliği ekleyerek ABDye savaş sinyalı verdi

Rusya-ABD arasında Suriye konusundaki tansiyonun yükselmesi iki ülke arasındaki ilişkileri yeni aşamaya getirdi. Moskova yönetimi ise ülkede savaş hazırlıklarına tam gaz devam ediyor. Rusya yönetimi ters düşen Washington yönetimine “savaşa hazır olun” mesajı veren bir dizi önlemler almayı sürdürüyor.

1) POLONYA SINIRINA S-400LERİ YERLEŞTİRDİ

Rusya, Polonya sınırına yakın Kaliningrad şehrine nükleer başlık taşıma kapasiteli İskender-M füzelerini yerleştirdi. Moskovanın bu tavrı savaşta Batı blokuna karşı “ön alma” stratejisinin unsuru olarak algılandı.

2) DiPLOMATLARA: ÜLKEYE DÖNÜN ÇAĞRISI

Kremlin, geçtiğimiz hafta Rusya Devlet Başkanı Vilademir Putinin talimatı doğrultusunda olası savaş senaryolarına karşı üst düzey diplomatları ve akrabalarına ‘Anavatanınıza dönün çağrısında bulundu.

3) TVLERDEN HALKA SAKLANIN MESAJI

Rus televizyon kanalları ise, nükleer savaşa karşı halkın güvenliğini sağlamak için canlı yayınlarda “Kendinizi savaşa hazır hissediyor musunuz? En yakın sığınağa kaçın duyurusu yaptı.

4) ABDYE KARŞI SİBER SALDIRI ÖNLEMİ

WashIngton yönetiminin 8 Kasımda gerçekleştirilecek olan ‘başkanlık seçiminde Rusyanın siber saldırılarla müdahale edecek iddiasında bulundu. Kremlin saldırıya karşı geniş güvenlik önlemleri aldı.

5) SEFERBERLİK KANUNUNA DÜZENLEME

Son olarak Moskova Yönetimi, bu hafta Duma Parlamentosuna uzun süredir değişime uğramayan ‘Zorunlu Seferberlik Kanunu yasasını yeniden düzenleme önerisinde bulunacak. Kararın ise kabul edileceğine kesin gözle bakılıyor.

UZAYA ASTRONOT GÖNDERECEK

Rusya, 19 Ekimde uzaya 2 astronot taşıyan bir araç göndermeye hazırlanıyor. Rus astronotlar Shenzhou-11 isimli uzay aracıyla yola çıkacakları açıklanırken, Rusya uzay tamponlarını Kazakistana taşımak için yola çıktı. Astronotların uzay laboratuvarına 2 gün içerisinde ulaşacağı bildirildi.

SİBER SALDIRININ ZAMANINI BİZ SEÇECEĞİZ

ABD Başkan Yardımcısı Biden, ABD yetkililerin Rusyayı suçladığı siber saldırılara karşılık verilecek diye Biden, “Bizim imkanlarımız var ve işaret verilecek. O (Putin) zamanı gelince bunu öğrenecek.Zamanı biz belirleyeceğiz dedi.

Obama hayal görüyor

Hindistanın Goa kentinde düzenlenen BRICS toplantısına katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, üye ülkelerin terörle kararlı bir şekilde mücadele edilmesi ve uluslararası krizlerin diplomatik ve siyasi yolla çözülmesinden yana olduğunu söyledi. Putin, BRICS ülkelerinin terörle kararlı biçimde mücadele edilmesinden yana olduğunu belirterek Uluslararası krizlerin yalnızca diplomatik ve siyasi yolla çözülebileceğini destekliyor, ne şekilde olursa olsun askeri baskı politikasını ve başka ülkelerin bağımsızlığının ihlal edilmesini kabul etmiyoruz ifadelerini kullandı. Putin, ABD Başkanı Obamanın Rusya 8 Kasımda siber saldırı gerçekleştirecek iddiasına ise, “Obama hayal görüyor. Seçim onların. Böylesi bir durumla ilgili suçlamaları kabul etmiyorum” diye konuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024