Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2596 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Aralık 2018 - 14:43

Rusya, ABD’ye Fırat’ın doğusu ile ilgili nota verdi.

Büyüt
Küçült
Rusya, ABD’ye Fırat’ın doğusu ile ilgili nota
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ABD Savunma Bakanı James Mattis’e biri Fırat’ın doğusundaki ABD kontrolündeki bölgedeki durum, diğeri de Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’na (INF) yönelik olmak üzere iki nota gönderdi.

Rusya Savuma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkovun açıklamasına göre, Şoygu, 3 gün önce ABD Büyükelçiliği savunma ateşesi aracılığıyla Mattise iki nota gönderdi. İlk notada Suriyede Fıratın doğusundaki ABD kontrolündeki bölgelerde artan Kürt-Arap çatışmalarından duyulan endişe dile getirildi.

Notada Fıratın doğusunda ABD in desteğiyle kurulan özerk yönetim bölgesinin siyasi olarak kaydadeğer bir ilerlemenin yanı sıra Suriyeye barışçıl bir yaşamın getirilmesine, ekonomik altyapıların gelişmesine hiçbir katkı sağlamadığına dikkat çekildi.

Notaya göre, ABD in göz yumduğu hidrokarbon kaçakçılığı da ekonomik alanda canlanmayı olumsuz etkiledi. ABD öncülüğündeki koalisyon, 6 aydır Hacin yakınlarındaki IŞİD teröristlerini yenilgiye uğratmayı başaramadı.

‘FIRATIN DOĞUSUNDA 9 YERLEŞİM BİRİMİ IŞİDİN KONTROLÜNDE

Fıratın doğusundaki 9 yerleşim birimi 2 bin IŞİD militanının kontrolünde kaldı, koalisyonun bombardımanları yüzünden son aylarda en az 1500 sivil hayatını kaybetti.

Şoygu, Suriye ile ilgili notasında ayrıca 50 bin Suriyelinin kötü koşullar altında hayatta kalmaya çalıştığı Rukban kampındaki duruma da dikkat çekti.

‘EL TANF ÜSSÜ VE ABD KONTROLÜNDEKİ MİLİTANLAR RUKBAN KAMPINA YARDIMI ENGELLİYOR

Notada El Tanf üssü ve bölgede bulunan ABD kontrolündeki silahlı grupların Rukban kampındaki göçmenlerin gerekli yardımlara ulaşması ve evlerine dönmesini engelleyen başlıca neden olduğu vurgulandı.

 ‘RUSYA DİYALOĞA HAZIR

Şoygu gönderdiği ikinci notada ise ABD in çekileceğini açıkladığı INF ile ilgiliydi. Konaşenkova göre, Şoygu, Mattise anlaşma ile ilgili farklılıkları konuşmayı teklif etti ve Rusya ın karşılıklı gündemdeki tüm sorunları görüşmeye hazır olduğunu kaydetti. Ancak 3 gündür konuyla ilgili bir cevap gelmedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024