Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2647 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Ekim 2018 - 14:21

Rusya: ABD hava üssümüze saldırdı

Büyüt
Küçült
Rusya: ABD hava üssümüze
Kremlin, ABD in Suriyedeki faaliyetleri ile ilgili bir açıklama yaptı. Kremlin, ABDyi, Rusya ın Suriyedeki hava üssü Hımeymine saldırmakla suçladı.

Kremlin, geçtiğimiz ocak ayında bir ABD casus uçağının, Rusya ın Suriyedeki hava üssü Hımeymime drone saldırısı koordine ettiğini gösteren Rusya Savunma Bakanlığı raporuyla alarma geçtiklerini duyurdu. Kremlin tarafından yapılan açıklamada, Putinin Trumpla bu konu hakkında görüşeceği söylendi.

SİHA SALDIRISI İÇİN ABDYİ SUÇLADI

Çinin Pekin şehrinde düzenlenen bir konferansta konuşan Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı Aleksander Formin de, Rusya ın Suriyedeki Hımeymim üssüne yapılan bir SİHA saldırısı nedeniyle ABDyi suçladı.

Hımeymime 13 SİHA ile eşzamanlı saldırı yapıldığını belirten Fomin, SİHAları kontrol etmeniz için modern ekipmanlara ihtiyacınız vardır. Bu saldırı esnasında ABD keşif uçağı Poseidon-8 yaklaşık 8 saat boyunca Akdeniz üzerinde uçarak saldırıyı koordine etti. dedi. SİHAların, Rus elektronik harp sistemleri tarafından durdurulduğunu anlatan Fomin, SİHAlar durdurulduktan sonra, güvenli bir mesafeye geçip, uzay seviyesinden aldıkları sinyallerle sistemdeki açıkları bulmaya çalıştılar. Sonrasında tüm SİHAlar Rus hava savunma sistemi tarafından yok edildi. diye konuştu.

TARİH VERMEDİ

Fomin, saldırıların hangi tarihte gerçekleştiğini açıklamadı. Rusya Savunma Bakanlığından bir süre önce yapılan açıklamada, sadece ağustos ayında Hımeymime saldıran 47 SİHA ın etkisiz hale getirildiği iddia edilmişti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024