Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2086 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Eylül 2018 - 11:06

Rus kiliselerinde Fener Rum Patrikhanesi anılmayacak

Büyüt
Küçült
Rus kiliselerinde Fener Rum Patrikhanesi
Rusya Ortodoks Kilisesi Meclisi, Ukrayna kilisesinin bağımsızlığını tanımaya yönelik girişimi nedeniyle, Fener Rum Patrikhanesi in ibadetlerde anılmaması kararını aldı.

Rus Ortodoks Kilisesi in Dış İlişkiler Bölümü Başkanı İlarion Volokolamskiy, meclis (Sinod) toplantısı sonrasında alınan kararlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Patrik Bartholomeosun Kieve iki temsilci gönderme kararı aldığını anımsatan Volokolamskiy, Fener Rum Patrikhanesi in Ukrayna Ortodoks kiliselerinin bağımsızlığını tanıma yönünde hazırlık yaptığını kaydetti.

Volokolamskiy, Meclis, Rus Ortodoks kiliselerinde ibadet esnasında Fener Rum Patrikhanesi in isminin anılmaması kararı aldı. dedi.

SADECE İBADETLERDE ANMAYI KESİYORUZ

Buna karşılık Rus Ortodoks Kilisesi in Fener Rum Patrikhanesi ile hukuki ilişkisini kesmeyeceğini bildiren Volokolamskiy, Biz Fener Rum Patrikhanesi i sadece ibadetlerde anmayı kesiyoruz. dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Fener Rum Patrikhanesi in, Moskova ın izni olmadan tüm devletlere bağımsız kilise oluşturma hakkı verme yönünde karar aldığını aktararak, Bu kararı göz önüne alacak olursak ilk sırada Ukrayna ın yerli kilise oluşturma hakkı olabilir. değerlendirmesinde bulunmuştu.

Moskova Patriği Kirill ise yaptığı açıklamada, Rum Fener Patriği Bartholomeos ile görüşmesini kardeşler arasındaki görüşme olarak nitelendirerek, Dünya çok hızlı değişiyor ve hiçbir kilise başka bir Ortodoks kilisesinin pozisyonu ile çelişen kararlar veremez. ifadesini kullanmıştı.

Ukraynada bazı din adamları, Moskova kiliselerine karşılık, Kiev Patrikhanesi Ukrayna Ortodoks Kilisesi ve Ukrayna Bağımsız (Otosefal) Ortodoks Kilisesi i kurduklarını ilan etmişlerdi.

Ancak, Ortodoksluk mezhebinde bu yapılanmanın geçerli olabilmesi için bu kiliselerin, Fener Rum Patrikhanesi ya da diğer patrikhanelerin yarısı tarafından tanınması kuralı bulunuyor.

Halkın büyük çoğunluğunun Ortodoks mezhebine mensup olduğu Ukraynada, kiliselerin bir kısmı Moskova Patrikhanesi in, bir kısmı da Kiev Patrikhanesi in kontrolünde bulunuyor. Bazı kiliseler de Ukrayna Bağımsız Ortodoks Kilisesi e ait.

Batı yanlısı Ukrayna yönetimi günümüzde Rus Patrikhanesi den bağımsız kiliselerden yana tavır sergiliyor.

Poroşenko yönetimi, bağımsız kilise hakkının sağlanması ile Ukraynada kiliselerde birliğin sağlanacağı ve Ukrayna ın Rusya ın siyasi etkisinden kurtulacağını savunuyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024