Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3236 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Ocak 2018 - 16:56

Rus Basını:Moskova ın Kürtlere hiçbir borcu yok

Büyüt
Küçült
Rus Basını:Moskova
ın Kürtlere hiçbir borcu
Türkiye in Suriyede Afrine yönelik olarak başlattığı Zeytin Dalı Harektı, Rus basınında geniş yer buldu.

Rus basınında öne çıkan bazı yorumlar şöyle:

MOSKOVANIN KÜRTLERE HİÇBİR BORCU YOK

Kommersant - Gazeteye konuşan Rus Uluslararası İlişkiler Konseyi den Kirill Semyonov Türkiye in Afrindeki operasyonu Türk Hava Kuvvetleri in Suriye hava sahasını kullandığı düşünülürse, Türkiye in sadece Rusya ile anlaşmasının sonucu olabilir. Moskova ın Kürtlere hiçbir borcu yok. Rus ordusunun geçmişte Afrinde gözlemci güç konuşlandırması Ankara ile pazarlık yapılması için atılmış bir adımdı. O zaman Türkiye in operasyonu Moskova için avantajlı değildi. Oysa şimdi Moskova tüm suçu, Kürtlere kısa menzilli taşınabilir hava savunma sistemleri ve diğer silahları sağlayarak onları ABD etkisinin bir aracı haline getiren ABDye atabilir dedi.

Aynı makalede Stratejiler ve Teknolojiler Analiz Merkezi Başkanı Ruslan Pukhov ise ABD Kürtleri destekliyor. Onlara karşı yürütülen bu operasyon Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için kilit bir mücadele. Aynı zamanda Türkiye in ABD ve Batı ile ilişkileri genel olarak kötüleşiyor. Böyle bir durumda Rusya şu senaryoyu oynayabilir: Ankara ile daha yakınlaşmak ve Suriye Ulusal Diyalog Kongresi için desteğini almak için Afrini Türkiyeye ver dedi.

ABD ANKARAYI KIŞKIRTMAK İÇİN HER ŞEYİ YAPTI

Izvestia (Hükümet yanlısı gazete) - Siyasi analist Vyacheslav Matuzov gazetedeki yorum yazısında şu görüşe yer verdi:

Son gelişmeler Suriye ve Ortadoğudaki durumu ciddi olarak karmaşıklaştırıyor. Ancak Türklerin bu askeri operasyonu diğer oyuncuların politikalarının bir sonucu. ABD Kürtleri kullanarak Ankarayı kışkırtmak için her şeyi yaptı. Üstelik ABD bu tırmandırma sonucunda bir şey daha elde etti: Suriye krizinde siyasi çözümü sürecine zarar verdi. ABD Kürtleri kullanarak Suriye topraklarında varlığının devamını garanti altına alıyor dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024