Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2821 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Mart 2018 - 11:40

Rejim Güçlerinden Doğu Gutaya Fosfor Bombası

Büyüt
Küçült
Rejim Güçlerinden Doğu Gutaya Fosfor
Esad rejimi ve destekçilerinin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) kararı ve Rusya ın ilan ettiği 5 saatlik ateşkese rağmen Doğu Guta ın farklı bölgelerine saldırılarını sürdürüyor. Son olarak Arbin e fosfor bombası attı.

Doğu Gutadaki Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) yetkililerinden edinilen bilgiye göre, rejim güçleri ve destekçisi Rusya, BMGK in ateşkes kararına rağmen Doğu Gutayı vurmaya bugün de devam etti.

Başkent Şamda muhaliflerin kontrolündeki Doğu Guta ın Duma ve Haresta ilçeleriyle Sakba, Arbin, Hammuriye, Beyt Sava, Cisrin, Misraba Kefer Batna beldelerindeki sivil yerleşim alanlarına sabah saatlerinden itibaren hava saldırıları düzenlendi. Rejim ve Rus savaş uçaklarının Hammuriyeye akşam saatlerinde düzenlediği bombardımanında çoğu kadın ve çocuk 20 sivil can verdi.

Sabah saatlerinden itibaren Doğu Guta ın farklı yerleşimlerine düzenlenen hava saldırılarında Sakbada 4, Cisrinde 3 ve Harestada 1 sivil hayatını kaybetti. Böylece sabah saatlerinden bu yana Rejim ve Rus güçlerinin saldırılarında yaşamını yitiren sivil sayısı 28i buldu. Yaralılar, sivil savunma ekipleri tarafından bölgedeki sağlık noktalarına götürülürken, devam eden saldırılar nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

SON 17 GÜNDE 862 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ 

Sivil Savunma verilerine göre, rejim güçleri ve destekçilerinin, muhaliflerin kontrolündeki Doğu Gutaya 19 Şubat-6 Mart döneminde düzenlediği hava ve kara saldırılarda 834 sivil hayatını kaybetti. Doğu Gutada bugünkü saldırılarla birlikte son 17 günde ölen sivillerin sayısı 862ye yükseldi.

BMGK, 24 Şubat a aldığı kararla başta Doğu Guta olmak üzere Suriye genelinde siviller için insani ateşkes ilan edilmesini istemişti. Gecikmeksizin hayata geçirilmesine hükmedilen ateşkesin nasıl başlayacağı ise belirsiz kalmıştı.

Rusya, BMGK kararının ardından 27 Şubat a ateşkesin her gün 09.00-14.00 (TSİ 10.00-15.00) saatlerinde geçerli olacak şekilde başladığını ilan edip, rejimin buna uyacağını ileri sürmüştü.

DOĞU GUTADA KATLİAM VAR

Muhaliflerin kontrolündeki Doğu Gutada 400 bin kişi 5 yıldır abluka altında yaşıyor. Doğu Guta, Astana anlaşmalarında Gerginliği Azaltma Bölgesi ilan edilmesine rağmen Rusya ın garantörlüğünü üstlendiği Esad rejimi, geçen yıl nisan ayından itibaren bölgeye yönelik ablukasını sıkılaştırıp, son aylarda da saldırılarını şiddetlendirdi.

İnsani krizin derinleştiği bölgede, yüzlercesi acil durumda binlerce sivil hasta tahliye edilmeyi bekliyor. Bunların birçoğu çocuk veya ileri evre kanser hastası. Doğu Gutalı çok sayıda bebek ve çocuk da açlık ve ilaçsızlık yüzünden yaşamını yitirdi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024