Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2816 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Ocak 2018 - 14:21

PYD/PKK, ABD in desteğiyle sözde ordu kurmaya hazırlanıyor.

Büyüt
Küçült
PYD/PKK, ABD
in desteğiyle sözde ordu kurmaya
Suriye’nin dörtte birini işgal eden terör örgütü PYD/PKK, ABD in desteğiyle sözde ordu kurmaya hazırlanıyor.

ABD yönetimi, Suriye in doğusundaki Rakka ve Deyrizor operasyonlarında terör örgütü DEAŞın büyük oranda yenilgiye uğratılmasına rağmen, PYD/PKKya desteğinin süreceğini açıklamıştı.

- İlk adım geldi

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Joseph Votelin, 22 Aralık 2017de, DEAŞın canlanmasını önlemek için Suriyede sınır muhafız birlikleri kuracaklarını duyurmasının ardından ilk adım geldi.

AA ın güvenilir yerel kaynaklardan aldığı bilgilere göre, ABD Savunma Bakanlığı, istihbarat teşkilatı CIA ve PYD/PKK ın Kandil yapılanması, 400 terör örgütü mensubuna verdiği eğitimi tamamladı.

400 terörist, Hasekenin güneyindeki Sabahul Hayır kampı ile Halepin doğusunda Fırat nehri üzerindeki Tişrin barajı yakınlarında eğitildi.

CIA eğitmenleri teorik ve teknik bilgiler sağlarken, Pentagonun hava indirme birimleri ile özel kuvvetleri, Kandilden gelen teröristlerle ortak silahlı eğitim verdi.

- Sınır muhafızı maskesi

Diğer taraftan ABD, sınır muhafızı adı altında yeni bir güç kurma yoluna gitmedi.

Pentagon ve CIA, söz konusu programda, terör örgütünün 2014 e kurduğu YAT adlı sözde anti-terör birlikleri ile HAT ismi verilen sözde özel harekat unsurlarını genişletiyor.

Özel eğitim alan 400 terörist, YAT ve HAT isimli yapılara katıldı.

Nisan 2016dan beri örgüte silah ve mühimmat veren ABD, teknoloji desteğini de artırıyor.

CIA ve Pentagon, yeni oluşum için PYD/PKKya son teknoloji telsiz, dinleme istasyonu ve sinyal istihbarat ekipmanları transfer ediyor.

Ekipmanların eğitimi yine ABDli uzmanlar tarafından veriliyor.

Yerel kaynaklar, terör örgütüne bağlı YAT birimlerinin Türkiye sınırındaki sınır karakollarını dinleme faaliyetlerine başladığını iddia etti.

 

- Adına Kuzey Ordusu verildi

Pentagon-CIA programlarıyla sınır muhafızları adı altında büyütülen yapıya terör örgütü Kuzey Ordusu adını verdi.

Bölgedeki kaynaklar, kuzey ifadesinin, sözde ordunun gelecekte Esed rejimi ile müzakere edilecek muhtemel bir özerk yönetimde korunabilmesi için özellikle seçildiğine dikkati çekiyor.

Yeni oluşumun yüzde 70inin PYD/PKKlılardan oluşması bekleniyor.

ABD in örgüt içinde genişlettiği yeni gücün çekirdek unsurları uzun süredir ABD Özel Kuvvetleriyle çalışan ve orta operasyonlar yürüten ekipler.

Kuzey Ordusu adı altında ortaya çıkacak yapının, denetimi zor küçük mobilize örgüt unsurlarını düzenli ordularla savaşa hazır hale getirecek şekilde örgütlemesi bekleniyor.

Bu haliyle, Kuzey Ordusu terör örgütü için düzenli orduya geçiş yolunda atılan son adımı teşkil ediyor.

/

- Türkiye sınırında konuşlanıyorlar

Amerikalıların doğu Halep ve güney Hasekede eğittiği Kuzey Ordusu gücü, ilk etapta örgütün işgal ettiği ancak rejim ile sınır hattında yer alan Aynularab (Kobani), Tel Ebyad, Resulayn ve Malikiyede konuşlanacak.

Halepe bağlı bu noktalar, Türkiye sınırına bakmaları ile dikkati çekiyor.

Pentagon, CIA ve Kandil kadrolarının ortaklaşa eğitti teröristler, rejim kontrolündeki toprakları kullanarak ülkenin doğusundan Türkiye sınırındaki Afrin ilçesine de sevk edilebiliyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024