Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3617 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   30 Ocak 2015 - 11:13

Peşmerge komutanını öldüren IŞİD, otele saldırdı

Büyüt
Küçült
Peşmerge komutanını öldüren IŞİD, otele

Irakta terör örgütü IŞİD militanlarının, eşzamanlı olarak Kerkük ve Musuldaki cephelerde Peşmerge birliklerine saldırdığı bildirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre IŞİD militanları, gece saatlerinde Kerkükün 12 kilometre güneyinde Peşmerge kontrolündeki Tel el-werid, Mektep Halit, Meryembeg ve Molla Abdullah köylerine saldırdı.

IŞİD, şiddetli çatışmalar sonrası Mektep Halit ve Molla Abdullah köylerini ele geçirdi. Peşmerge, iki köyü tekrar kontrolüne almak için IŞİDle sokak çatışmalarına girdi.

IŞİD militanlarının zaman zaman bombalı intihar araçlarıyla saldırdığı çatışmalarda Peşmerge 1inci Tugay Komutanı Şerko Fatih hayatını kaybetti. Peşmerge Bakanlığı, IŞİDi püskürtmek için bölgeye daha fazla askeri güç sevketti.

Terör örgütü IŞİD, Kerkükteki saldırılara eşzamanlı olarak Musulun Mahmur ilçesi ve Güver nahiyesiyle Hazır cephesindeki Peşmerge güçleriyle de çatışmalara girdi. Çatışmaların devam ettiği belirtildi.

OTELE SALDIRI

Ayrıca IŞİD militanının, Kerkükteki Kasr Otelini ele geçirmek için emniyet güçlerine saldırdıklarıbildirildi.

Alınan bilgiye göre şehir merkezindeki Kasr Otelini ele geçirmek isteyen IŞİD militanlarından biri, bombalı intihar saldırısında bulundu. Diğer iki militan ise üzerilerindeki bombaları patlatmadan polis tarafından yakalandı.


Kasr Otelinin çok sayıda güvenlik gücünün konuşlandığı Kerkük eski Emniyet Müdürlüğü binası yanında olduğu için IŞİD militanlarının oteli almak istedikleri belirtildi





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024