Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2385 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Mart 2015 - 06:43

PEGIDA Kanadada gösteri yapamadı

Büyüt
Küçült
PEGIDA Kanadada gösteri
Dünya Haberleri › PEGIDA Kanadada gösteri yapamadı haberi İslam ve göçmenlik karşıtı PEGIDA hareketinin, Kanadanın Montreal kentinde yapmayı planladığı ilk gösteri yeterli katılım olmayınca yapılamadı.
İslam ve göçmen karşıtı, "Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar" (PEGIDA) hareketi üyelerinin, Kanada'da gerçekleştirmek istediği ilk gösteri yeterli katılım olmadığı için iptal edildi.   Kanada'daki ilk eylemi için Montreal kentini seçen PEGIDA taraftarları, sosyal paylaşım siteleri üzerinden günlerdir çağrı yapmalarına rağmen, bekledikleri ilgiyi bulamadı. PEGIDA Kanada Hareketi, şu ana kadar Quebec ve Bristish Colombia eyaletlerinde 3 bine yakın taraftar topladı. Bugün yapılacak gösteri için çağrı yapan grubun davetine, Quebec'ten bini aşkın kişinin olumlu cevap vermesine rağmen, gösterinin yapılacağı bölgeye gelenlerin sayısı 100 kişiyi bulmadı. Gösterinin, bildirilen saat olan 16.00'da başlamaması üzerine, polis, grupla yaptığı görüşmenin ardından "gösteri iptal edildi" anonsu yaptı.   -Karşı gösteri düzenlendi-   Öte yandan PEGIDA Quebec üyelerinin gösteri için seçtikleri ve şehirde Küçük Magrib (Little Maghreb) Mahallesi olarak bilinen Kuzey Afrika kökenli Müslüman Kanadalıların yaşadığı Montreal'in Villeray-Saint-Michel-Parc-Extension bölgesinde, karşı gösteri düzenlendi. Quebec eyalet ve Montreal yerel polisinin, yoğun güvenlik önlemi aldığı bölgede, PEGIDA karşıtı grubun sayısı bin kişiyi aştı. Devrimci Komünist Parti'nin organize ettiği faşizm ve İslamofobi karşıtı gösteriye, Montreal'deki Müslümanlar da destek verdi.



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024