Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2976 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Eylül 2015 - 12:28

Papa Fidel Castro ile tanıştı

Büyüt
Küçült
Papa Fidel Castro ile

Kübayı ziyaret eden 3. papa olan Arjantinli Francis, başkent Havanadaki Devrim Meydanında yönettiği ayinin ardından ülkenin eski lideri Fidel Castro ile şimdiki lideri Raul Castro ile bir araya geldi.

Vatikan Sözcüsü Federico Lombardinin yaptığı açıklamaya göre, ülkenin efsanevi lideri Castro un evinde gerçekleşen, yarım saat süren ve çevre dahil pek çok konuda yapılan görüşmede her iki taraf da birbirine kitap hediye etti.   Papa Francis 89 yaşındaki Fidel Castroya 2si teoloji üzerine olan 4 kitap verdi. Castro da Papaya Brezilyalı rahip Frei Bettonun kendisiyle yaptığı mülakatları topladığı kitabı ‘Fidel ve Dini hediye olarak tercih etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede Castronun çocukları ve torunları da hazır bulundu.    KÜREKLERDEN YAPILMA ÇARMIH   Papa daha sonra da Devrim Sarayı da Raul Castro ile gazetecilere kapalı bir görüşme gerçekleştirdi.   Fotoğraflardan anlaşıldığı kadarıyla, Raul Castro da Papaya küreklerden yapılmış dev bir çarmıha gerilmiş İsa heykeli hediye etti.   Kübayı ilk olarak 1998de Papa 2. John Paul etmişti. Papa Francisin selefi 16. Benedict de 2012de, nüfusunun yalnızca yüzde 10unun kendini Katolik olarak gördüğü ülkeye gitmişti.  



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024