Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2232 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Haziran 2015 - 08:19

Pakistandaki aşırı sıcaklar nedeniyle ölü sayısı 1400e yükseldi

Büyüt
Küçült
Pakistandaki aşırı sıcaklar nedeniyle ölü sayısı 1400e
Dünya Haberleri › Pakistandaki aşırı sıcaklar nedeniyle ölü sayısı 1400e yükseldi haberi

Pakistanda aşırı sıcaklardan ötürü hayatını kaybedenlerin sayısı 1400e yükseldi.

AA

Ülkenin güneyindeki Sind eyaletinde son 10 gündür etkili olan aşırı sıcak hava dalgasına bağlı nedenlerle yaşanan ölümlerin önüne geçilemiyor. Özellikle eyaletin başkenti Karaçide aşırı sıcak havanın devam etmesi, yaşanan uzun süreli elektrik ve su kesintileri ile birleştiğinden sıcağa bağlı ölümlerin yaşanmasına neden oluyor.

Karaçideki aşırı sıcak hava nedeniyle hayatını kaybedenlerin büyük bir kısımını sokakta yaşayanlar, zor şartlar altında çalışanlar ve yaşlılar oluşturuyor.

Sind Eyaleti Sağlık Departmanı Genel Müdürü Hasan Muradın gazetecilere yaptığı açıklamaya göre 20 Hazirandan bu yana Karaçi merkezinde aşırı sıcak hava dalgasına bağlı hastalıklardan dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı 1200e yükseldi.

Eyalet Başbakanı Seyyid Kaim Ali Şah daha önce Karaçi dışında kalan eyalet bölgelerinde de 200 kişinin sıcaklar nedeniyle yaşamını yitirdiğini açıklamıştı. Son rakamlara göre eyalet genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı 1400e ulaşmış oldu.

Morglarda bekleyen ve bir kısmı gömülen 200 kadar cesedin sahipsiz olduğu öğrenildi. Ülkenin en büyük ilk yardım vakıflarından EDHI Fonu un şef operatörü Faisal Edhi, gazetecilere yaptığı açıklamada şimdiye kadar yaklaşık 140 sahipsiz cesedin bekletildikten sonra gömüldüğünü, halen morglarda 60 sahipsiz ceset bulunduğunu ifade etti.

Pakistan Meteroroloji Departmanı dan yapılan açıklamada ise yarın geceden itibaren Hint Okyanusu üzerinden gelecek serinletici rüzgarlar ile Karaçide yağmur beklendiği ifade edildi.

Haziran ayının muson yağmurları öncesi hava sıcaklığının en yüksek olduğu dönem olarak yaşandığı Pakistanda, enerji sıkıntısı nedeniyle de Karaçi ve civarında 12 saate varan elektrik kesintileri yaşanıyor. Yaz aylarında aşırı nemli iklime sahip Karaçiye su verilememesine sebep olan elektrik kesintilerinin de ölümleri tetiklediği düşünülüyor.

Bölge halkının büyük kısmı, ramazan ayında aşırı sıcak havaya rağmen zor şartlar altında oruç tutmaya devam ediyor.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024