Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4576 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Kasım 2017 - 11:05

Pakistanda Neler Oluyor...

Büyüt
Küçült
Pakistanda Neler
Türkiye kamuoyunda FETÖ ile birlikte anılan Din alimi ve Pakistan Halk Hareketi (PAT) örgütünün 2012de ülkeye dönüş yapan ve 2014eki olaylardan da sorumlu olduğu bilinen lideri Tahir-ul Kadri, taraftarlarını bir kez daha sokağa döktü. Ordu müdahaleye yanaşmadığı için İslamabad yönetimi Pencap’taki “Ranger” adlı sınır muhafızlarını devreye soktu. İşte Pakistanda yaşananlar...

TIMETURK HABER MERKEZİ

Pakistan seçim kanununda geçen ay yapılan düzenlemeyle milletvekili aday formlarında yer alan Yemin ederim ki Hz. Muhammed son peygamberdir ifadesi, İnanıyorum ki Hz. Muhammed son peygamberdir şeklinde değiştirildi. Yasa değişikliğinin, Kadıyaniler (Ahmediler) adlı grubun seçimlere katılabilmesini amaçladığını iddia eden Lebbeyk Ya Resullullah hareketi ile bazı cemaatler, 8 Kasımda protestolara başladı.

KADIYANİLER HZ. MUHAMMEDİN (S.A.V) SON PEYGAMBER OLDUĞUNA İNANMIYOR

1900 yılında kurulan Kadıyanilikte peygamberliğin Hz. Muhammed ile sonlanmadığına inanılıyor. Bu nedenle eski seçim kanununun Kadıyanilerin aktif siyasete girmesine engel olduğu belirtiliyor.

YASA ESKİ HALİNE GETİRİLDİ

Hükümet ise yasa değişikliğinin Kadıyanilerin önünü açmak için yapılmadığını, sorunun bir ifade hatasından kaynaklandığını belirtti ve eylemcilerin tepkisini çeken yasa, 16 Kasımda eski haline getirildi. Fakat bu durum kargaşayı önleyemedi.

ÖLÜ VE YARALILAR VARDI

Pakistanda önceki gün göstericiler ile polis arasındaki çatışmalarda biri polis 6 kişi ölmüş, 250den fazla kişi ise yaralanmıştı.

TAHİR-UL KADRİDEN SOKAK ÇAĞRISI

Mevcut duruma rağmen PAT lideri Tahir-ül Kadri, Twitter hesabından Pakistan hükümetini hedef alan açıklamalar yaptı. Twitter üzerinden, Pakistanda “sistemin çöktüğünü” savunan ve hükümeti “meşruiyetini yitirmekle” itham eden Kadri, bu girişimi, uluslararası güçlerin ülkeyi müdahalesine alan açma ve Pakistanda siyasi kaos oluşturma olarak değerlendirildi. 

1cc598b8mansetpakistanfeto

HÜKÜMET ORDUYU GÖREVE ÇAĞIRDI AMA...

Pakistan ordusu ise hükümetin önceki gün Anayasa ın 245. maddesini kullanarak kendisini göreve çağırması sonrası ilginç bir açıklama yaptı. Ordu, anayasal sorumluluğu gereği göreve hazır olduğunu ancak hükümetle bazı konuları değerlendirmeleri gerektiğini bildirdi. Açıklamada, polisten de tam kapasite yararlanılmadığı savunuldu. Bunun ardından Başbakan Hakan Abbasi ile Kara Kuvvetleri Komutanı Kamar Cavid Bajva ın bir durum değerlendirmesi yaptı. Ancak görüşme sonrasında da ordu müdahaleye yanaşmayınca Pencap eyaletinde bulunan ve Ranger adı verilen paramiliter sınır muhafızları devreye sokuldu. İçişleri Bakanlığı, Rangerların komutanına görevlendirme yazısı göndererek protestoları kontrol altına almakla görevlendirdi.

Haberin Devamı





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024