Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3684 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   01 Ocak 2015 - 15:55

Nusradan savaş ilanı: IŞİDle savaş meşrudur

Büyüt
Küçült
Nusradan savaş ilanı: IŞİDle savaş
Nusret Cephesi’nin önde gelen isimlerinden Ürdünlü Dr. Sami el Ureydi yayınladığı ses kaydında IŞİDle savaşmanın meşru olduğunu belirterek, IŞİDin silahlı çete olduğunu söyledi.

BURAK ÖZTÜRK / HABER10

Suriyede yüz binlerce sivili katleden Beşşar Esedin silahlı çeteleleriyle mücadele eden, ABDnin IŞİDe yönelik gerçekleştirdiği iddia edilen hava saldırılarında hedef haline gelen ve sık sık IŞİDle birleştiği iftiralarına maruz kalan Nusranın önde gelen isimlerinden Dr. Sami el Ureydi, yayınladığı bir ses kaydında IŞİDle savaşmanın meşru olduğunu ilan etti.

Yayınladığı ses kaydına, “Bildiğiniz gibi Allah ve Rasulünün bize kullanmayı emrettiği kılıç çeşitlidir. Bunlardan biri de Haricilere uzanan kılıçtır! Bu tarifenin Harici olduğu kesin delille sabittir.” sözleriyle başlayan Sami el Ureydi, “Bu onların Peygamber (s.a.v.)in “Onları öldürün, Haricileri öldürene ve onlar tarafından öldürülenlere ne mutlu” dediği kişiler olduğunu göstermektedir. Onlar en azından Haricilerdir ve onlarla savaş meşrudur.” dedi.

İşte Ureydinin sözleri:

Peygamber (s.a.v.) “Onlara erişseydim Ad kavminin helaki gibi onları öldürürdüm” buyurmuştur. “Onları öldürene ve onlar tarafından öldürenlere ne mutlu” demiştir.

Üstelik bunun yanında onlar, şeri mahkemelere başvurmaktan imtina etmiş ve kadınları tutuklamıştır. Üstelik onlar silahlı çetelerdir. Onlarda kendilerine savaşmak için gerekli bütün vasıflar bulunmaktadır.

Onlarla savaşmaktan uzak durmanın yolu kalmamıştır. Onlarla savaştan uzak duran veya tereddüde düşen kimse Ehli Sünnetin kanına gereken önemi vermemekten başka bir şey yapmıyordur!

Şuaytat ve Şarkiyyede olanları gördünüz. Bazıları orada onlarla savaşmaktan uzak durdu ve orada Ehli Sünnetten ölümler oldu. Bu ölümlerin Derada yaşanıp onunla Şam cihadını bozmalarını istemiyoruz.

Bu katliamların olmaması için hep birlikte tek saf halinde onlara karşı durmamız kaçınılmazdır. Ve Allahın izniyle onların kökünü kazımamız gerekmektedir.

Onlar için Peygamber (s.a.v)in tavsiye ettiği tedaviyi kullanmamız gerekmektedir: “Onlara erişseydim öldürürdüm! Onlarla savaşan ve onlar tarafından öldürenlere ne mutlu.” demiştir.

Öyleyse azminizi artırın ve tek bir vücut halinde hareket edin! Allah-u Teala bu amelinizi kabul etsin.

haber10





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024