Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2596 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Kasım 2018 - 13:22

Norveç’den Suudi Arabistan kararı

Büyüt
Küçült
Norveç’den Suudi Arabistan
Norveç, Yemende Husilerle savaşan koalisyon güçlerine öncülük eden Suudi Arabistana silah ve askeri malzeme ihracatını durdurdu.

Norveç, Yemende Husilerle savaşan koalisyon güçlerine öncülük eden Suudi Arabistana silah ve askeri malzeme ihracatını durdurdu. Norveç Dışişleri Bakanı Ine Eriksen Soreide, ülkesinin devlet televizyonu NRKye açıklamalarda bulundu.

Suudi Arabistan hakkındaki son gelişmelere dikkati çeken Soreide, Yemendeki savaşın geldiği son durumu da göz önüne alarak, Suudi Arabistana bütün savunma sanayi ile ilgili silah ve mühimmat ihracatı için yeni lisans vermeyeceğiz. ifadesini kullandı.

KARARDA KAŞIKÇI CİNAYETİNİN ETKİSİ VAR MI?

Norveçin Suudi Arabistana silah ihracatını durdurmasının Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgisinin olup olmadığının sorulması üzerine Soreide, bu konuda yorum yapmaktan kaçındı.

Almanya geçen ay, Kaşıkçı cinayetinin sonucu ortaya çıkıncaya kadar Suudi Arabistana tüm askeri ihracatı durdurduğunu açıklamıştı.

İsveç Başbakanı Stefan Löfven ise bir süre önce yaptığı açıklamada, Kaşıkçı olayına rağmen Suudi Arabistana silah satışını durdurmayacaklarını ifade etmişti.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemende meşru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014 en bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Ülkenin birçok kenti ordu ile Husiler arasındaki çatışmalara sahne oluyor.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015 en itibaren Yemen hükümetine destek veriyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024