Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3496 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   01 Kasım 2017 - 15:31

New York Times: Sarraf suçlamaları kabul edebilir

Büyüt
Küçült
New York Times: Sarraf suçlamaları kabul
Türkiye ve İran vatadaşı işadamı Rıza Sarrafın tutuklu sanıklar arasında bulunduğu ve 27 Kasımda ABD in New York kentinde başlaması beklenen davada, Sarrafın kendisine yöneltilen suçlamaları kabul edebileceği belirtildi.

İrana uygulanan yaptırımları ABD finans sistemini aldatıp yasa dışı yollarla delmekle suçlanan Reza Zarrabın avukatları, müvekkillerinin savunması için gerekli olan kritik belgeleri mahkemeye sunmadı.
New York Times a (NYT) yer alan haberde, davanın bir diğer tutuklu sanığı Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla ın pazartesi günü mahkemeye ilettiği belgelerde Reza Zarrab eylül ayından bu yana dava konusundaki hiçbir gelişmeye dahil olmadı dediği aktarıldı. Reza Zarrab ve avukatlarının iddianameye eklenen yeni iddialar konusunda ek savunmalarını iletmek için pazartesi gece yarısına kadar süreleri olduğunu vurgulayan NYT, savunma tarafının mahkemeye herhangi bir belge sunmadığını yazdı.

Ay sonunda başlayacak olan dava için jüri seçimi konusunda da Zarrabın avukat ekibi olası jüri üyelerine seçim sürecinde iletilecek soruları sunmadığı da haberde yer alan detaylar arasında.

ARRAB SAVCILIKLA İŞBİRLİĞİNE GİDEBİLİR

Gazeteye konuşan hukuk uzmanı ve şu anda Columbia Üniversitesi de öğretim üyesi olarak görev yapan eski federal savcı Daniel C. Richman, Bir avukat, müvekkilinin savunmasını şekillendirmek için önüne gelen şansları bu şekilde es geçmez dedi. NYTye göre, Eğer Sarraf, suçlamaları kabul ederse, bu, ABD in yürüttüğü soruşturma kapsamında işbirliğine hazırlandığı anlamına gelebilir.

Reza Zarrab mart 2016da Floridaya gittiği sırada gözaltına alınıp tutuklanmış, kara para aklamakla ve ABD in İrana uyguladığı yaptırımları delmekle suçlanmıştı. Mart 2017de ise Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla New York a tutuklanmıştı. New York Güney Bölgesi Savcılığı, 9 Eylülde iddianameye ek yaparak eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan dahil dört kişiye daha suçlamalar yöneltmişti. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan o gelişmenin ardından ABD Başkanı Donald Trump ile konuyu telefonda görüşmüştü.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024