Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3669 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Haziran 2017 - 15:07

Netanyahu nun devrilmesi için şartlar oluşmuştur.

Büyüt
Küçült
Netanyahu nun devrilmesi için şartlar
İsrailli eski politikacılardan Barak Netanyahu un devrilmesi için şartların oluştuğunu, İsrail Baharının kaçınılmaz olduğunu söyledi

İsrailde Başbakan Benyamin Netanyahuya yönelik tepkiler her geçen gün artıyor. İsrailin eski başbakan ve savunma bakanlarından Ehud Barak, Netanyahu hükümetinin ülkeyi “apartheid” rejimine sürüklediğini belirterek Netanyahuyu devirmek için şartların olgunlaştığını söyledi.

İsrailin Herzliya şehrinde her sene düzenlenen ve İsrail siyasetinde belirleyici bir rolü olan Herzliya Konferansında konuşan Barak, sol ve merkez partilere de Netanyahuyu devirmek için birlik olmaları çağrısında bulundu.

Barak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Son aylarda sivil toplumda bir uyanış ve kıpırdanma var. Bölgedeki gelişmeler, siyaset kurumundaki yozlaşma ve devleti radikallerin ele geçirmesiyle birlikte toplum, sessiz kalmak gibi bir lükslerinin olmadığını anladı.”

İsrailli politikacı, Barak, Petah Tikva şehrinde meydana gelen gösterilerin de ‘İsrail Baharının işareti olduğunu ifade etti. Petah Tikva şehri bir süredir engellilerin haklarının iyileştirilmesi, kadına şiddetin durması ve iki devletli çözümü destekleyen protesto mitinglerine ev sahipliği yapıyor.

Hükümetin son icraatlerinin İsraili bir “apartheid” rejimine götürdüğünü söyleyen Barak, bunun olumsuz sonuçları olacağını ve ultra ulusalcı liderlerin İsrailin değerlerini istismar ettiğini savundu.

Filistin topraklarının geçmişe yürüyecek şekilde kamulaştırmasına imkan veren yasa hakkındaki soruya ise Barak, “Netanyahu ahmak değil. Bu yasanın sonunda Lahey Adalet Divanı olduğunun farkında.

Netanyahunun liderliğini yaptığı Likud Partisinden yapılan açıklamada ise Barakın bozuk plak gibi aynı şeyleri tekrarladığı kaydedildi. Açıklamada “Ehud Barak İsrailin tarihindeki en kötü başbakandı. İsrail halkı kendisini siyasetten asla dönemeyecek şekilde çoktan sildi.” ifadeleri kullanıldı.

İsrail medyasında Ehud Barakın politikaya tekrar dönmek için kulis faaliyetleri yürüttüğü yönünde haberler yer alıyor.

haberiyat.com

israil,netenyahu,İsrail Baharı





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024