Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3086 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Mayıs 2018 - 11:25

Netanyahu: İran kırmızı çizgiyi aştı

Büyüt
Küçült
Netanyahu: İran kırmızı çizgiyi
Suriye’de yaşanan İran-İsrail gerilimi tırmanırken Netanyahu, İran kırmızı çizgiyi aştı dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran kırmızı çizgiyi aştı dedi.
Suriyede yaşanan İran-İsrail gerilimi tırmanmaya devam ediyor.

Suriyedeki İranlı milis güçlerini Golan Tepeleri e roket saldırısı düzenlemekle suçlayan İsrailden yeni bir açıklama geldi.

Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu, Ä°ranın roket saldırıları yaparak “kırmızı çizgiyi aÅŸtığını” söyledi. Saldırıya karşılık verdiklerini ifade eden Netanyahu, Suriyedeki Ä°ran hedeflerine karşı büyük çaplı bir saldırı düzenlendiÄŸini söyledi. Netanyahu, Ä°srailin Ä°ranın roketlerini havada engellediÄŸini belirterek, Ä°srailin Ä°ranın Suriyede kendisini askeri olarak güçlendirmesine izin vermeyeceÄŸini ifade etti.

NE OLMUÅžTU?

İsrail güçleri dün Golan işgal altında tuttuğu Golandan Suriye in güneyinde Beşarr Esed rejiminin kontrolündeki Kuneytra iline bağlı Baas ve Hadar kentine tank atışları düzenledi.

ESED REJÄ°MÄ°NDEN KARÅžILIK

Rejim güçlerinin çoklu roketatarlar ile karşılık vermesinin ardından İsrail savaş uçakları Baas kentinin çevresindeki bölgelere ve Kuneytra ilinin kuzey kırsalındaki Tel Ahmar bölgesine akınlar düzenledi. Saldırı sonrası İsrailin Golan bölgesinde siren sesleri çalmaya başladı.

İSRAİLDEN AÇIKLAMA

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, İran Devrim Muhafızları Ordusu a bağlı Kudüs Gücü ün Suriyeden İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri deki üslere doğru yirmi kadar roket attığı belirtildi.

Atılan tüm roketlerin İsrail hava savunma sistemi Demir Kubbe tarafından havada etkisiz hale getirildiği ifade edilen açıklamada, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı kaydedildi. Açıklamada ayrıca, İsrail ordusu bunu vahim bir olay olarak görmektedir ve çeşitli senaryolara hazırlıklı olmaya devam etmektedir ifadesine yer verildi.

Ä°SRAÄ°LDEN Ä°RANA TANSÄ°YONU YÃœKSELTMEYÄ°N

İsrail ordu sözcüsü Jonathan Concrius gazetecilere yaptığı açıklamada Yüksek alarm düzeyinde ve tetikte bekliyoruz. İranın Suriyedeki faaliyetlerini izliyoruz. Durumu daha da kızıştırmak istemiyoruz ancak İranın yeni bir saldırısına karşılık vereceğiz. Güçlü bir yanıt vermeye hazırız. İranlıları uyarıyoruz dedi.

RUSYAYI BÄ°LGÄ°LENDÄ°RDÄ°K

Bu arada sözcü Suriyeden yapılan saldırıya misilleme olarak yaptıkları hava saldırılarından önce Rusyayı bilgilendirdiklerini de açıkladı.

Concrius Önceden varolan mekanizma vasıtasıyla Ruslar saldırı öncesinde bilgilendirildi dedi.

RUSYA-İSRAİL ARASINDA ASKERİ İLETİŞİM HATTI

Yanlışlıkla yaşanabilecek çatışmaları önlemek için Rusya ve İsrail arasında 2015 sonbaharında asker iletişim kanalı oluşturulmuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024