Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2841 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Aralık 2016 - 15:17

Neçirvan Barzani : Son Uyarı PKK yı vururuz

Büyüt
Küçült
Neçirvan Barzani : Son Uyarı PKK yı
IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani terör örgütü PKK ın Sincarı terk etmemesi halinde güç kullanacaklarını söyledi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, terör örgütü PKK ın Sincar bölgesinden çıkmaması halinde güç kullanacaklarını söyledi. Barzani, PKK ın çıkmaması halinde “Gerekirse güç kullanmak zorunda kalırız dedi.

Terör örgütü PKK ın Sincar bölgesinden çıkması gerektiğini vurgulayan Başbakan Barzani, “PKK ın Sincar (Şengal)daki varlığı bölgede istikrarsızlığa sebep oluyor. Sincar yeniden inşa edilememesinin sebeplerinden biri de PKK ın oradaki varlığıdır ifadelerini kullandı.

Al Monitora konuşan Barzani, “Sincar halkı geleceğinden emin değil, bu yüzden kente geri dönmüyor. Sincar halkı endişeli çünkü geri döndüklerinde neyle karşılaşacaklarını bilmiyor. Tekrar başka bir çatışmayla karşılaşmaktan korkuyorlar. PKK ın şunu anlaması lazım; halkın yararı için bölgeden çıkması gerekiyor diye konuştu.

“Eğer PKK Sincarda kalma ısrarına devam ederse güç kullanırız imasında mı bulunuyorsunuz? sorusuna Barzani, “Evet yanıtını verdi.

BAĞDAT TERÖR ÖRGÜTÜNE MAAŞ VERİYOR

“Bölgede sadece PKK değil, Bağdat ve başka aktörler de var. Kürdistan Bölgesi ve Türkiyeye karşı PKK ve YBŞ koz olarak kullanılıyor. En son ABD in baskısı üzerine Bağdat YBŞye verdiği maaşları kesmişti. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusuna ise Neçirvan Barzani şu yanıtı verdi:

“Biz Bağdat ile devamlı görüşme halindeyiz. Bu güne kadar onlar PKK ın Sincardan çekilmesi için herhangi ciddi bir adım atmış değil. Ben şahsen YBŞ maaşlarının da kesilip kesildiğine dair kesin birşey söyleyemem. Kimin elinde koz olursa olsun bu durum ne Ankara ın ne Bağdatın ne de Kürdistan Bölgesi in çıkarına değil. dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024