Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2226 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Mart 2018 - 14:28

NATO: Rusya’ya karşı askeri üstünlüğü kaybedebiliriz

Büyüt
Küçült
NATO: Rusya’ya karşı askeri üstünlüğü
NATO un Amerikalı komutanı Orgeneral Scaparrotti, ABD’nin Avrupa’daki birliklerinin 2025’e doğru Rusya’ya karşı askeri üstünlüğü kaybedebileceğini duyurdu.

ABD merkezli internet dergisi Defense Oneın haberine göre, NATO un Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı Orgeneral Curtis Scaparrotti, Rusya ın ordusunda devam eden modernizasyonun hızına dikkat çekti.

Hürriyetin Rus haber ajansı Sputnik en aktardığına göre Scaparrotti, “Rus askerlerin gerçekleştirdikleri modernizasyonun hızına bakılırsa biz, silahlı kuvvetlerimizin yenileme temposunu düşürmeyi göze alamayız. Aksi halde onlar 2025e kadar ordumuzun egemenliğine neredeyse bütün alanlarda meydan okuyacaklar” diye konuştu.

Rusya ın Arktik bölgedeki deniz yollarının üzerinde kontrol sağlamaya yönelik çabalarına da dikkat çeken Scaparrotti, ‘Moskova ın eğer isterse 2-3 yıl içerisinde Kuzey Deniz Yolu un üzerinde kontrol kurabileceğini, oysa ABD in bu yönde geride kaldığını vurguladı.

PENTAGON BU YIL İKİ KAT BÜTÇE AYIRDI

Defence One, Pentagon Avrupa Kuvvetler Komutanlığı ın (EUCOM) Rusyayı askeri açıdan caydırmak için ‘Avrupa Caydırıcılık İnisiyatifi i finanse etmek için geçen yılın 2 kat fazlası olan 6.5 milyar dolar talep ettiğini, bu paraların ‘hava, kara ve deniz kuvvetlerinin savaşa hazır olma düzeyinin yükseltilmesi için harcanmasının planlandığını ifade etti.

Analiz merkezi Rand Corporationın daha önce yayınladığı raporu hatırlatan dergi, söz konusu belgeye göre Rusya ın son 10 yıl içerisinde NATOyla arasında olan teknolojik uçurumu azalttığını, Moskova ın aynı zamanda Avrupa grubunu büyütmeye devam ettiğini ve Suriyede askeri deneyimlerini arttırdığını kaydetti





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024