Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1992 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Nisan 2018 - 16:48

NATO DUma Saldırısını Kınadı.

Büyüt
Küçült
NATO DUma Saldırısını
NATOdan gelen bir son dakika mesajında NATO, Doğu Gutadaki kimyasal saldırıyı güçlü biçimde kınadı denildi.

NATO, Doğu Gutadaki kimyasal saldırıyı güçlü biçimde kınadı. Ajanslara son dakika olarak düşen haber NATO un BM ve ABD nezdinde yapılıp yapılmadığı konusunda halen kesin konuşulmayan konuya ilişkin şu an açıklama yapmasının arkasında başka bir sebep olabileceği konusunda kuşkular oluşturdu.

NATO, ABDNİN OLASI SURİYE MÜDAHALESİNE KATILACAK MI?

ABD Başkanı Donald Trumpın Hazırlan Rusya, akıllı füzeler geliyor tweetinin ardından Doğu Akdenizde yükselen tansiyon sonrasında ardı ardına açıklamalar geldi.

Almanya ın katılmayacağını açıkladığı olası müdahaleye İngiltere ve Fransa fiili olarak destek vereceklerine dair açıklama ve sinyaller verdi.

Fakat buna rağmen Rusya ve Esed rejimi Dumada kimyasal silah saldırısının olmadığını iddia ediyor. Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü ün (OPCW) Suriyeye gitmesinin yanı sıra Rus askeri polislerinin bögeye ulaştığı belirtilirken, bugün İran dini lideri Hamaneyin Danışmanı Ali Ekber Velayeti de bölgeye gitti.

Bu saldırının gerçekleşip gerçekleşmediğine ilişkin yaşanan polemikler iki gün önce BMye de yansımış, ABD in araştırma tasarısı Rusya tarafından, Rusya ın verdiği iki araştırma tasarısı ise ABD tarafındna kabul edilmemişti.

Rusya ın ve Esedin daveti üzerine ise Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü ün (OPCW) bögleye gideceği duyurulmuştu.

Türkiye de saldırının olduğunu belirten ülkeler arasında kimin yaptığı ve nasıl gazlar kullanıldığı, sonuçlarının, ölü ve yaralı sayılarının ne olduğu gibi konularda ise ABD in tasarısının kabul edilmesi gerektiğini söyledi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoyun bugün yaptığı açıklamada bunun bir fırsat olduğu ve kaçtığı ifade edildi.

Batı ve Rusya-İran-Suriye ise bu konuda tartışma yaşarken ve tam da Trump Tarih vermedim. Vurabiliriz de vurmayabiliriz de açıklaması yapmışken NATO un kınama açıklaması yapması ise akıllarda Olası müdahalede NATO mu kullanılacak, sorusunu akıllara getirdi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024