Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3611 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Aralık 2016 - 11:40

Nato Denetçisi Arabasında Vurulmuş Bulundu

Büyüt
Küçült
Nato Denetçisi Arabasında Vurulmuş
NATO Genel Denetçisi Yves Chandelon, Belçika’da arabasında başından vurulmuş halde bulundu. 16 Aralık’ta gerçekleşen şüpheli ölüm medyadan gizlendi.

Teröre finans sağlayan ve kara para aklayan şirketleri araştırmakla görevli NATO Genel Denetçisi Yves Chandelon, Belçika ın Andenne şehrinde ölü bulundu. Chandelonun cesedine, iş yerinden 140, evinden 100 kilometre uzakta, arabasında başından vurulmuş haldeyken ulaşıldı. Yetkililer, terörün finansmanıyla mücadele alanında çalışan Belçikalı NATO denetçisinin ölümü ile ilgili intihar açıklaması yaparken, yakınları bu iddiayı reddetti.

RUHSATLI ÜÇ SİLAHI VAR

Solak olduğu belirtilen Chandelonun, bulunduğunda silahın sağ elinde olması ve kendi adına kayıtlı üç silah varken yanında başka bir silahla bulunması suikast iddialarını güçlendiriyor. Chandelonun silahı kayınpederinden çaldığı iddia edildi ancak inandırıcı bulunmadı.

OĞLUNA BELGE BIRAKTI

Son zamanlarda, Chandelonun aldığı garip aramalardan bahsettiği belirtildi. Eski FBI çevirmeni Sibel Edmonds, Chandelonun, ölümü halinde yayınlanması için oğluna bir takım belgeler bıraktığını, bu belgelerin hafta başında polise gönderildiğini belirtti.

İNTİHAR OLMASI İMKANSIZ

Edmonds ayrıca, Chandelonun elinde silah bulunmasının da intihar eden bir kişi için ihtimal dışı olduğunu kaydetti. Edmonds, kişinin silahı tek elle tutarak kendine kısa mesafeden ateş etmesi halinde, silahın geri tepme şiddetiyle kişinin elinden çıktığının gözlendiğini belirterek, suikast iddiasının daha güçlü olduğuna işaret etti.
Belçika polisine bağlı  özel kuvvetler 16 Kasım  2015te terörle mücadele  operasyonuna hazırlanırken

SUİKAST HAFTASI

Chandelonun ölümüyle birlikte son bir haftada öldürülen üst düzey yetkili sayısı üçe çıktı. Pazartesi günü, Rusya ın Türkiye Büyükelçisi Andrey Karlov suikaste uğramış, aynı gün Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Petry Polshikov da Rusyadaki evinin önünde ölü bulunmuştu.

Kaynak:yenişafak



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024