Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2681 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Aralık 2018 - 12:03

Natalie Portman: İsrail, ırkçı bir devlet

Büyüt
Küçült
Natalie Portman: İsrail, ırkçı bir
İsraill asıllı Amerikan sinema oyuncusu Natalie Portman İsrail’in millet-devlet kanunun ırkçı olduğunu söyledi.

Portman, Londra merkezli Al-Quds Al-Arabi gazetesine verdiği röportajda İsrailin millet devlet kanununun “ırkçı” ve “yanlış” olduğunu dile getirdi. Öte yandan İsrail tarafından alınan “millet-devlet kanunu” kararının birçok insanın hayatını etkilediğini belirtti.

Temmuz ayında meclisten geçen kanun, ülkede kendi kaderini tayin etme ayrıcalığına sahip olarak “İsrail Yahudilerin millet-devletidir” ibaresine yer veriyor.

Kanun İbraniceyi İsrailin resmi tek dili olarak tanımlarken Arapçayı ise özel statülü dil olarak yerleştiriyor.

Kanunu eleştirenler yasanın bütün İsrail vatandaşlarının yasalar altında eşit olduğuna dair bir madde içermediğini ifade ediyor.

Portman, geçmişte de İsraili eleştirmiş ve son olarak Nisan ayında İsrailde kendisine verilecek Genesis Vakfı “Yahudi Nobel”i ödül törenine katılmayı reddetmişti.

Bununla birlikte Portman, dünya çapında İsraile uluslararası baskı uygulamayı hedefleyen BDS hareketine de katılmadığını, bunun nedeninin de topluca İsrail milletine değil İsrail yönetimine karşı eleştirel olduğunu belirtti.

İsrailin 70 yıl önce Holokost an kaçanlar için bir cennet olarak yaratıldığını ifade eden Portman, Halihazırda İsrailin zulmünün Portman olarak onun Yahudi değerleriyle uyuşmadığını dile getirdi. “Çünkü İsraile önem veriyorum bu nedenle şiddet, yolsuzluk, eşitsizlik ve gücün suistimal edilmesine karşı durmalıyım” dedi.

Kaynak: Telesur English  ttimmeturk ceviri





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024