Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2186 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Aralık 2018 - 14:09

Morrison Hükümeti Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacak.

Büyüt
Küçült
Morrison Hükümeti Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak
Avustralya hükümetinin dün düzenlediği kabine toplantısının ardından yayınlanan rapora göre, Morrison Hükümeti Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacak.

Avustralya Başbakanı Scott Morrison ve kabinesi dün yapılan kabine toplantısının ardından Kudüsü İsrailin başkenti olarak tanıyacaklarını açıkladı. Toplantının ardından bugün yayınlanan rapora göre, bugün yapılacak bir toplantının ardından söz konusu kararın kesinleşeceğinin beklendiği ifade edildi. Konuyla ilgili resmi açıklamanın ise yarın yapılacağı bildirildi.

Avustralyalı yetkililer, Kudüsü İsrailin başkenti olarak tanımasına rağmen Tel Avivde bulunan Avustralya Büyükelçiliği, yaklaşık 200 milyon dolarlık maliyeti sebebiyle taşınmayacak. Yetkililer, hükümetin büyükelçiliği taşımak yerine İsrailin başkentinde konsolosluk tesisi açmayı planladığını söyledi.

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Ağustos ayının sonunda göreve başlamıştı. Morrison, göreve başladıktan sonra Kudüsü İsrailin başkenti olarak kabul etme ve İsraildeki Avustralya büyükelçiliğinin Tel Avivden Kudüse taşınması kararları üzerinde duracağını söylemişti.

Daha önce ABD, Guatemala, Çekya ve Honduras, Kudüsü İsrailin başkenti olarak tanımıştı. 2017 yılında ise Rusya Kudüsün batı bölümünü İsrailin başkenti olarak tanıdığını ancak doğu kısmını Filistinin başkenti olarak tanıdığını bildirmişti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024