Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2042 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Kasım 2017 - 10:56

Mısırdaki saldırıda ölü sayısı artıyor: 235 ölü

Büyüt
Küçült
Mısırdaki saldırıda ölü sayısı artıyor: 235
Mısır’ın Sina Yarımadası’nda Er-Ravza köyü camiine cuma namazı sırasında düzenlenen bombalı saldırıda, en az 235 kişi hayatını kaybetti.

Mısırda Sina Yarımadası da cuma namazı sırasında düzenlenen saldırıda en az 235 kişi hayatını kaybetti, 120 kişi yaralandı. Görgü tanıkları, El-Ravza köyü camine düzenlenen bombalı saldırının ardından teröristlerin dört arazi aracından makineli tüfeklerle ateş açtığını belirtti. Güvenlik kaynakları, saldırının cuma namazı çıkışı gerçekleştirildiğini aktardı. Mısır Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Halid Mücahit, bölgeye 25 ambulans sevk edildiğini ve yaralıların El Ariş hastanelerine taşındığını söyledi. Ülkede üç günlük yas ilan edildi.

HENÜZ ÜSTLENEN OLMADI

Kuzey Sina bölgesinin başkenti Arişe 40 kilometre mesafedeki el-Abed kasabasına bağlı el-Ravza köyündeki saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

BAZI SALDIRGANLAR ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Mısır ordusu, Ariş kentindeki Ravda Camisi e yönelik bombalı ve silahlı saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden bazılarının etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Ordu Sözcüsü Albay Tamir er-Rufai, yaptığı yazılı açıklamada hava kuvvetlerinin teröristleri takip ettiğini, Arişin El-Hades bölgesinde yerlerini tespit ettikten sonra saldırganların içinde bulunduğu bazı araçları imha ettiğini belirtti.

SAYI VERİLMEDİ

Rufai, hava saldırısında araçlardaki teröristlerin etkisiz hale getirildiğini ifade ederken, sayıya ilişkin bilgi vermedi. Ordu Sözcüsü ayrıca bölgede yapılan arama ve tarama faaliyetlerinde silah ve cephanelik bulunan bazı terör hücrelerinin de hedef alındığını kaydetti.

Dün cuma namazı vakti Ariş kentindeki Ravda Camisi e yönelik bombalı ve silahlı saldırıda 235 kişinin hayatını kaybettiği, 109 kişinin yaralandığı açıklanmıştı. Saldırıyla ilgili olarak ülkede 3 günlük ulusal yas ilan edilmişti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024