Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2861 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Kasım 2018 - 11:51

Merkel:Yemende dünyadaki en büyük insani felaket yaşanıyor

Büyüt
Küçült
Merkel:Yemende dünyadaki en büyük insani felaket
Almanya Başbakanı Merkel, Yemende dünyadaki en büyük insani felaketin yaşandığını belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macronun ev sahipliğinde düzenlenen Paris Barış Forumu başladı.

Macron forumun açılışında yaptığı konuşmada, yaşadıkları dünyada birçok krizle karşılaştıklarını belirterek, bu yüzden Barış Forumu u düzenlemek istediklerini söyledi.

Foruma katılan herkese teşekkür eden Macron, forumun amacının barış adına somut adımlar atmak ve projeler üretmek olduğunu kaydetti. 

Yemende dünyadaki en büyük insani felaket yaşanıyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel ise forumda olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Barış için uluslararası iş birliğinin önemli olduğuna işaret eden Merkel, milliyetçilik sorununun kendisini endişelendirdiğinin altını çizdi.

Merkel, dünyada bir milyar çocuğun çağdaş sorunların kurbanı olduğunu vurguladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Macron ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbulda düzenledikleri zirvede Suriye sorununa ilişkin çözüm bulmaya çalıştıklarını anımsatan Merkel, bu konuda siyasi bir çözüm gerektiğini belirtti.

Merkel, Yemendeki duruma da değinerek, Yemende dünyadaki en büyük insani felaket yaşanıyor. dedi.

Bu felaketin durdurulması için dünyanın harekete geçmesi gerektiğini ifade eden Merkel, dünyada bugün yaşanan sorunları ve tehditleri dayanışma içerisinde çözebileceklerini söyledi.

BM olmadan bu sorunların çözülemeyeceğini dile getiren Merkel, BM in yaptığı çalışmaları desteklediğini ve desteklemeye devam edeceğini ifade etti.

Guterres: Dünya kaotik bir durumda

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres de Bir genç Afrikalı için çok taraflılık umut ve gerekliliktir. 65 milyon mülteci için de öyle. diye konuştu.

Dünyadaki iklim değişikliği, terör, göç gibi birçok sorunu çözmeye çalıştıklarını kaydeden Guterres, dünyanın kaotik bir durumda olduğunu söyledi.

Guterres, BM in insanlara umut olması için en etkili şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü dile getirdi.

Uluslararası hukuk çerçevesinde dünyadaki sorunları çözmenin öncelikleri olduğunu belirten Guterres, gelecek yıl iklim değişikliği üzerine bir zirve düzenleyeceğini duyurdu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024