Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2786 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Kasım 2017 - 15:26

Merkel,in İstifasını İstediler.

Büyüt
Küçült
Merkel,in İstifasını
Hristiyan Demokrat Birlik Partinin (CDU) gençlik teşkilatı Junge Unionun (JU) Düsseldorf Bölge Teşkilatı CDU Genel Başkanı Angela Merkelin görevinden istifa etmesini istedi.

Almanyada Eylülde yapılan seçimler sonrası koalisyon hükümetinin kurulamaması sebebiyle ülkede siyasi belirsizlik sonrası halk tedirginlik yaşıyor. Merkelin partisi CDU un Düsseldorf gençlik teşkilatı, Merkele istifa çağrısında bulundu. SPD Genel Başkanı Schulz ise, SPD, bu zor durumda sorumluluğunun bilincindedir açıklamasını yaptı.

JU Düsseldorf Bölge Gençlik Başkanı Ulrich Wensel, Alman Haber Ajansına (DPA) yaptığı açıklamada, bölge gençlik teşkilatı olarak Merkelin derhal istifa etmesi yönünde çağrıda bulunulması kararı aldıklarını belirtti.

ERKEN SEÇİM OLURSA MERKEL ADAY OLMASIN

Merkelin genel seçimlerden alınan sonuçtan ders çıkarmadığı yönünde izlenim taşıdıklarını ifade eden Wensel, ülkede erken seçime gidilmesi halinde Merkelin başbakan adayı da olmaması gerektiğini kaydetti.

MARTİN SCHULZ: SORUMLULUĞUN BİLİNCİNDEYİZ

Öte yandan Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Martin Schulz, partisinin, ülkenin bulunduğu bu zor durumda sorumluluğunun bilincinde olduğunu söyledi.

Schulz, DPAya yaptığı açıklamada, CDU/CSU, Hür Demokrat Parti (FDP) ve Yeşiller arasındaki koalisyon görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeierin inisiyatif almasını olumlu bulduğunu belirterek, gelecek haftalarda Almanya için iyi bir çözüm bulunacağından emin olduğunu ifade etti.

FDP Genel Başkanı Christian Lindner ise, Spiegel dergisine yaptığı açıklamada, başarısızlıkla sonuçlanan CDU/CSU, FDP ve Yeşiller arasındaki koalisyon görüşmelere yeniden başlamayacağını söyledi.

“Öngörülebilir bir dönemde FDP için federal düzeyde Yeşiller ile bir iş birliği düşünülemez.” ifadesini kullanan Lindner, Yeşiller Partisi yetkililerinden koalisyon görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından yaptıkları açıklamalarda iki parti arasında güven ilişkisinin tesis edilemediğini gösterdiğini kaydetti.

FEDERAL DÜZEYDE YEŞİLLER İLE İŞBİRLİĞİ OLMAZ

Yeşiller Partisi Milletvekili Jürgen Trittin, daha önce yaptığı bir açıklamada, Lindneri başkalarıyla birlikte Merkeli devirmek istemekle suçlamıştı.

Almanyada 18 Ekimden sonra yaklaşık 4,5 hafta boyunca hükümeti kurma amacıyla müzakereler yapan CDU/CSU, FDP ve Yeşiller arasındaki ön görüşmeler FDP in masadan kalkmasıyla başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier de ülkedeki siyasi partilere çağrıda bulunarak koalisyon hükümetinin kurulması konusunda sorumluluktan kaçmamalarını istemiş ve parti lideriyle görüşmeye başlamıştı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024