Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2786 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Eylül 2018 - 16:59

Merkelden Türkiye açıklaması

Büyüt
Küçült
Merkelden Türkiye
Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye in zayıflamasına yol açacak bir harekette bulunursak kendi çıkarlarımıza uygun hareket etmiş olmayız. dedi.

Alman Haber Ajansı (DPA), RTL/n-tv televizyonunun Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı röportajın, Türkiye ve Suriye in İdlib ilindeki gelişmeler hakkındaki bölümünü yayımladı.

Türk ekonomisinin sağlıklı gelişmesinin Almanya ın stratejik çıkarına olduğunu vurgulayan Merkel, Türkiye in zayıflamasına yol açacak bir harekette bulunursak kendi çıkarlarımıza uygun hareket etmiş olmayız. dedi.

İki ülke özel bağ ile birbirine bağlı

Türk-Alman ilişkileri için Her zaman siyah ya da beyaz düşünemeyiz. Gerçek bu. yorumunu yapan Merkel, Almanyada 3 milyon Türkün yaşadığını ve bu nedenle iki ülkenin özel bir bağ ile birbirine bağlı olduğunu kaydetti.

İdlib çağrısı

Bu akşam yayımlanacak röportajda, Suriye in İdlib ilindeki gelişmelere ve rejimin olası bir taarruzuna değinen Merkel, İdlibde insani bir felaketin yaşanmasından kaçınılması çağrısında bulundu. Almanya Başbakanı, esas olanın aşırılarla mücadele olduğunu ancak sivillerin de korunması gerektiğini dile getirdi.

Angela Merkel olası operasyon ve halkın korunması hususunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüştüğünü sözlerine ekledi. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024