Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2431 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Mart 2018 - 17:14

Merkel:AB ile Türkiye in birbirine bağımlı

Büyüt
Küçült
Merkel:AB ile Türkiye
in birbirine
Almanya Başbakanı Angela Merkel Avrupa Birliği in Türkiye ile diyaloğunun sürdürülmesi gerektiğini çünkü AB ile Türkiye in birbirine bağımlı olduğunu söyledi.

 

Almanyada Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU), Hristiyan Sosyal  Birlik Partisi (CSU) ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) arasında uzlaşılan koalisyon  protokolünün tanıtımı Başbakan ve CDU Genel Başkanı Angela Merkel, CSU Genel  Başkanı Horst Seehofer ve SPD genel başkanlığına vekalet eden Olaf Scholz  tarafından Federal Basın Merkezi de gerçekleştirildi.

Merkel burada yaptığı açıklamada Bulgaristanın AB dönem başkanlığında  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın AB kurumlarıyla görüşecek olmasından ve  Bulgaristanın Balkan ülkelerindeki gerginliğin azaltılması yönünde çaba  harcamasından memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Türkiye de burada büyük rol oynuyor. Burada da her zaman geçerli olan şey şu: Müzakere yolunu aramalıyız. Görüş ayrılıklarını dağın arkasında biriktiremeyiz. Ancak iletişim kanalları her  zaman açık olmalı. Çünkü birbirimize bağımlıyız. Türkiye, Suriyedeki savaştan kaçan sığınmacılarla ilgili çok büyük işler yaptı. 3 milyon sığınmacıyı kabul etti. Biz de Türkiyeyle olan anlaşmamıza uymak istiyoruz, sığınmacılarla ilgili  çalışmaların desteklenmesi için 3 milyar avroluk paranın ikinci bölümüyle ilgili  olarak. Yine de çeşitli konularda farklı görüşlerimiz var. Bu konularda her zaman  görüşmelerle, bazen tartışmalı görüşmelerle ilerleme sağlanabilir. diye konuştu.
 
Merkel, Türkiye ile Yunanistan arasında son zamanlarda yaşanan  gerginliklerle ilgili neler düşündüğünün sorulmasına karşılık, Türkiye ile  ilişkilere koalisyon anlaşmasında da yer verdiklerine işaret ederek, Hem ABye  komşu bir ülke olduğu ve üyelik müzakereleri sürdürdüğü için, hem de bizim  açımızdan insan haklarında kötüleşme durumları gördüğümüz için. Biz bu konularda  her zaman Türkiyedeki yetkililerle konuştuk. Bunu yeni hükümet olarak da  sürdüreceğiz. Bu nedenle şu sıralar örneğin Gümrük Birliği i derinleştirmek için  bir temel de görmüyoruz. şeklinde konuştu.
 
Uzun zamandan beri ilk kez bir Türk cumhurbaşkanının Yunanistanı  ziyaret ettiğine de dikkati çeken Merkel, Her ne kadar gerginlikle yüklü olsa da  Aleksis Çiprazın Türkiye ile de bir çok temasa seahip olmasından memnunum. Ancak  Kıbrıs ile ilgili olarak da büyük sorunlarımız var. Kıbrıs sorunua çözüm  bulabilmemiz için ben de yıllardır çaba harcıyorum. Şu ana kadar çözüme  ulaşamadık. Türkiyede bu konuda büyük rol oynuyor. dedi.
 
İlticacı sorunuyla ilgili olarak insanların ülkelerinden kaçma  sebeplerinin de araştırılarak bunların önüne geçilmesi gerektiğini, aynı zamanda  yasa dışı göçün önlenmesi için Schengen dış sınırlarının korunmasının da önemli  olduğunu kaydeden Merkel, istihdam alanında gelişmeler ve refahın sağlanabilmesi  için avro bölgesinin istikrarlı kalmasının önemine vurgu yaptı. 
 
Vatandaşların hareket yeteneğine sahip bir hükümet istediklerini ifade  eden Merkel, istihdam ve ilticacılar sorunuyla iklim değişikliği gibi önemli  sorunların sadeceAlmanya ın çabalarıyla çözülemeyeceğini, bu konularda Avrupa  çapında işbirliği yapılması gerektiğini söyledi. 
 
Yeni koalisyon hükümetinde İçişleri Bakanı olarak görev yapacak olan  CSU Genel Başkanı Seehofer ise, koalisyon anlaşmasından çok memnun olduklarını,  ilticacılar konusunda da çok açık kararlar aldıklarını belirtti. 
 
 Bir gazetecinin Almanyada ilticacılara yönelik saldırıların arttığına  dikkati çekerek, bu konuda ne gibi bir plan hazırlamayı düşündüğünü sorması  üzerine de Seehofer, Hafta sonunda da duydunuz, her yönden gelen suç olaylarına  ve şiddete karşı sıfır tolerans. İster kınanması gereken mülteci yurtlarına  yönelik olsun isterse ev soygunlarına. Bu benim temel prensibim. dedi. 
 
Tüm suç olaylarını önleyemeyeceklerini, ancak Almanyada yaşayan  insanların korunması için her türlü önlemin alındığı duygusunun insanlara  verilmesi gerektiğini ifade eden Seehofer, gerekli gördükleri takdirde yeni  önlemler de alacaklarını kaydetti. 
 
Yeni hükümette Maliye Bakanlığı görevinde bulunacak olan Olaf Scholz  da, vatandaşların daha fazla refah ve sosyal adalet içinde yaşamaları için yeni  koalisyon hükümetinde ciddiyetle ve somut bir şekilde çalışacaklarını belirterek,  Almanya ın güçlü bir demokrasiye ve ekonomiye sahip olduğunu, bunların  korunmasının yanı sıra AB in de güçlendirilip geliştirilmesinin önemli olduğunu  söyledi.
 
Üç lider protokolünün tanıtımın ardından Federal Meclise geçerek koalisyon sözleşmesi partilerin genel başkanları, Fedral Meclis (Bundestag) grup  başkanları ve genel sekreterleri tarafından imzalandı. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024