Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2316 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Mart 2018 - 16:44

MERKEL :Afrin Harekatını Kınıyormuş!

Büyüt
Küçült
MERKEL :Afrin Harekatını
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Alman parlamentosu Bundestagda yaptığı konuşmada TSK ın Afrine yönelik harekatıyla ilgili de açıklamalarda bulundu.

AFRİN HAREKATINI KINADI

Merkel, Türkiye in güvenlik endişelerine rağmen, Afrindeki askeri harekatın kabul edilemez olduğunu söyledi. Merkel, Afrin harekatına ilişkin Bunu en güçlü şekilde kınıyorum ifadelerini kullandı.

Merkel ayrıca, Esad rejiminin Doğu Gutaya yönelik hava harekatını da kınadığını söylerken, Rusyayı da bu harekatı sadece izlemekle suçladı.

ALMAN HÜKÜMET SÖZCÜSÜNDEN AÇIKLAMA

Hükümet sözcüsü Ulrike Demmer bugün bir basın toplantısında yaptığı açıklamada, sivil toplumun güvenliği ve kentten kaçan çok sayıda mülteci hakkında endişeleri ileri sürerek, Türk ordusunun Afrin kentinin büyük bölümünü kontrol altına alması haberlerini giderek artan endişeyle izliyoruz dedi.

Dışişleri bakanlığı sözcüsü Rainer Breul, katliamlar ve yağma haberlerinin soruşturulmasını istedi ve Suriyedeki savaşı sona erdirmek için politik sürece dönüş çağrısında bulundu. Breul Türkiye in sınırları ile ilgili olarak haklı güvenlik çıkarları olduğunu ancak Ankara ın eylemlerinin orantılı sınırlar içinde kalması gerektiğini belirtti. Breul, Özellikle son gelişmeler ışığında, Türkiye in eylemlerinin gerekliliği ve orantılı olup olmadığı konusunda önemli şüphelerimiz var dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024