Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2831 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Şubat 2018 - 15:09

Le Drian:Ankara savaşa, savaş eklememeli dedi.

Büyüt
Küçült
Le Drian:Ankara savaşa, savaş eklememeli
Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Türkiye ve İranın Suriyede uluslararası hukuku ihlal ettiğini ifade ederek, Ankara savaşa, savaş eklememeli dedi.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Türkiye in Afrine Zeytin Dalı Operasyonunu eleştirerek, Türkiye ve İranın Suriyede uluslararası hukuku ihlal ettiğini iddia etti. 

ANKARA SAVAŞA, SAVAŞ EKLEMEMELİ

Ankara savaşa, savaş eklememeli ifadelerini kullanan Le Drian, Suriyede uluslararası hukukun Türkiye, Şam yönetimi, İran, Doğu Guta (Şamın banliyösü) ve İdlibe saldıranlar tarafından ihlal edildiğini söyledi.

İRAN ÇEKİLSİN

Fransız Bakan, Türkiye in Suriyeden asker çekmesini isteyip istemediğine dair soruya Suriyede olmaması gereken herkesin, buna İranlı milisler ve Hizbullah da dahil, çekilmesi gerekir sözleriyle yanıt verdi.

AFRİN MERKEZLİ FRANSA-TÜRKİYE GERİLİMİ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Afrin Operasyonu işgale dönüşmemeli demişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da bu ifadelere Afrinle ilgili Fransa ya da başka bir ülke bize ders vermez. Bu Avrupalıların şöyle bir ikiyüzlülüğü var. Yüzünüze karşı haklısınız diyorlar, arkanızdan açıklama yapıyorlar. Biz Fransa değiliz, Cezayiri işgal edelim. Hatırlatma da bulunmalarını bile hakaret sayarız. Bu bir işgal değildir. Suriye in toprak bütünlüğünü güçlü bir şekilde destekliyoruz. Suriye in topraklarını teröristlerden temizlemeye yöneliktir diyerek tepki göstermişti.

Macron da buna cevaben Şunu belirtmek isterim ki Türkiye Dışişleri Bakanının tepkisi, muhtemelen operasyonun sınırı güvence altına alma amacı taşıdığı, Türkiye in bugün bulunduğu noktadan daha ileri gitmeyi veya bölgede uzun süre kalmayı hedeflemediği anlamına geliyor demişti.

Çavuşoğlu da Macrona karşılık olarak şunları söyledi:

Şimdi çıkmış birileri işgale dönüşmesin diyor. Merak etmeyin biz Fransa değiliz. Biz Türkiye Cumhuriyetiyiz. Zamanında tüm ülkeleri kıtaları işgal edecek ülkeler olarak görenler sömürenlerde Türkiyeyi de kendileri gibi zannediyorlar. Bunların işte geçmişini çok iyi biliriz. Nasıl sömürgeci olduklarını çok iyi biliriz. Dünyada insani yardımda 2.yiz. Ecdadımızdan aldığımız mirastır. Milli gelire göre dünyada açık ara önde Türkiyedir. Tarihi karanlık olan ülkelerin Türkiyeye böyle şeyler demesini hakaret sayarız. Niye burada ölen sivillerin haklarını savunmuyorsunuz. Neden teröristlerin haklarını savunuyorsunuz? Neden hep teröristleri darbecileri savunmak zorunda kalıyorsunuz. Bunun tek bir açıklaması var Türkiye düşmanlığı, fesatlık, kıskançlık. Çok daha güçlü olmamız lazım. Hedeflerimize ulaşacağız. Amacımız bellidir. Sonuna kadar gideceğiz.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024