Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2911 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Aralık 2017 - 11:19

KUDÜS Nasıl Şekillenecek

Büyüt
Küçült
KUDÜS Nasıl
ABD ve Suudi Arabistanın üzerinde anlaştığı Kudüs planına göre Filistin Abu Dis şehrini yeni başkent kabul edecek

İsrailli Jerusalem Post gazetesinde yayınlanan bir makalede, ABD in Kudüsü İsrailin başkenti kabul etmesinin karşılığında, Filistin Devleti in başkenti olarak Kudüs yakınlarındaki Abu Dis şehrinin teklif edildiği iddia edildi.

TRUMPIN YAHUDİ DAMADI SELMANI İKNA ETTİ

Yeni Şafakın aktardığı habere göre Ekim ayının sonunda Riyada gizli bir ziyaret düzenlediği ortaya çıkan Kushnerin, Veliaht Prens Muhammed bin Selmanı da bu plana ikna ettiği belirtiliyor.

FİLİSTİNLİ MÜLTECİLERİN DÖNÜŞ HAKLARI İPTAL EDİLECEK

Plana göre, 1948deki Arap- İsrail Savaşı dan sonra İsraili terk eden Filistinli mültecilerin ve onların soyundan gelenlerin geri dönüş hakları da ellerinden alınacak.

MAHMUD ABBAS İKNA EDİLDİ Mİ?

Kushnerin planını onaylayan Selmanın, daha sonra Mahmud Abbas ile yaptığı görüşmede onu da bu plana ikna ettiği belirtiliyor. Riyadda gerçekleşen görüşme sonrasında Abbasa “ya planı kabul et ya da istifa et” şeklinde bir tehdidin yapıldığı da medyaya yansımıştı. Abbas bu iddiaları yalanlasa da Riyaddan herhangi bir açıklama gelmedi.

TRUMP GERİ ADIM ATMADI

Filistinli kaynaklar, Donald Trumpın dün Mahmud Abbasla gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, ABD Büyükelçiliği i Tel-Avivden Kudüse taşıma niyetinde olduğunu, açıkladığını belirttiler. Trump, Abbas an sonra Ürdün Kralı Abdullah ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile de telefonda görüştü. Ürdünden yapılan açıklamada Kral Abdullahın Trumpa, BM çerçevesinin dışında herhangi bir karar alınmasının barış ve istikrara dönük yaratacağı tehlikeler konusunda uyarıda bulunduğu belirtildi. Trump-Netanyahu görüşmesi sonrası açıklama yapan İsrail Ulaşım ve İstihbarat Bakanı Yisrael Katz da, Görüşmeden anladığım kadarıyla Trump, Kudüsü İsrailin başkenti olarak tanıdığını açıklayacak ifadelerini kullandı.

FİLSİTİNDEN TEPKİLER

Filistindeki El Fetih hareketine yakın Rasem Ubaydat gazetesinin haberinde, “ABD in Kudüsü İsrailin başkenti olarak tanıması, Filistin halkına bir savaş ilanıdır” ifadeleri yer aldı. 

Haberde, bu adımın ABD in Filistin halkının temel haklarına yönelik “düşmanca” tavrını daha da derinleştireceği belirtildi. El Fetihe yakın bir başka gazete El Ayyamın köşe yazarı Talal Avkal, “ABD, hem Filistin halkının, hem de Arap ve İslam dünyasının baş düşmanı konumuna geri döner” ifadelerini kullandı.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Merkez Komitesi Üyesi Zekeriya el-Ağa yayımladığı açıklamayla, ABD in böyle bir adım atmasının “Arap ve İslam dünyasına savaş ilanı” anlamına geleceğini kaydetti. Ağa, açıklamasında, “ABD in böyle bir adım atması demek, barış sürecinin durması ve Arap-İsrail çekişmesinin çözümünde ABD in rolünün son bulması anlamına gelir” sözlerine yer verdi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024