Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4071 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Eylül 2016 - 16:43

Kritik İmza!

Büyüt
Küçült
Kritik
Rusya ve Suudi Arabistanın petrol pazarının istikrar kazanması amacıyla ortak bir bildiri imzaladı.

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak ve Suudi Arabistanlı mevkidaşı Halid el Felih, ülkelerinin, petrol pazarının istikrarının desteklenmesi için ortak eylemlerde bulunacağını taahhüt ettikleri bir bildiriyi Çindeki G20 Liderler Zirvesi devam ederken imzaladı.

Bildiri metnine göre Rusya ve Suudi Arabistan petrol pazarının izlenmesi için bir çalışma grubu oluşturacak. Bu çalışma grubu pazarın istikrarının sağlanması için önerilerde de bulunacak.Bu arada petrol pazarının istikrarı için düzenli olarak yapılacağı görüşmeler kapsamında Novak ve El Felihin ekimde Cezayirde, kasımda da Avusturya ın başkenti Viyanada bir araya geleceği kaydedildi.

PETROL UÇUŞA GEÇTİ!

Öte yandan Rus enerji Bakanı Novak da önemli açıklamalarda bulundu. Novak Suudi Arabistan ile işbirliği üretimin sınırlanması da dahil global petrol piyasasında istikrarın sağlanması yollarını içeriyor. Rusya, üretimin dondurulması konusunda müzakerelere katılmaya hazır dedi.

Açıklamanın ardından Brent petrol adeta uçuşa geçti. Güne düşüşle başlayan Brent petrolün varilfiyatında yükseliş yüzde 5e yaklaştı. 

21 YIL SONRA GÖREVDEN ALINMIŞTI

Rusya Enerji Bakanı, Nisan ayında yaptığı açıklamada, Katarda gerçekleşen petrol zirvesinden sonuç alınamamasıyla ilgili Suudi Arabistanı suçlamıştı. Novak, Ancak son dakikada Suudi Arabistan ve bazı Körfez ülkelerinin fikri değişti. Bu durum petrol piyasalarına olumsuz yansıyabilir demişti.

Nisan ayında Dohada gerçekleşen OPEC toplantısında Petrol ve Madeni Kaynaklar Bakanı Ali en-Naiminin üye ülkelerle üretime yönelik ortak bir anlaşmaya öncülük edememesi Veliaht Prens Mohammed bin Salman için bardağı taşıran son damla olmuştu ve 21 yıldır görevde olan güçlü Petrol Bakanı En-Naimi görevden alınmıştı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024