Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2651 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Mart 2018 - 10:01

Koalisyon Sözcüsü Albay Thomas Veale,: Afrin operasyonuna ara ver

Büyüt
Küçült
Koalisyon Sözcüsü Albay Thomas Veale,: Afrin operasyonuna ara
ABD öncülüğündeki koalisyon sözcüsü Amerikalı Albay Thomas Veale Türkiyeye çağrıda bulunarak Afrin operasyonuna ara ver dedi. Albay, ABD in her zamanki söylemini kullanarak PYDyi muhatap kabul eder şekilde araflara çağrıda bulundu.

Amerika ın Sesi e konuşan koalisyon güçlerinin sözcülerinden Amerikalı Albay Thomas Veale, “Tüm taraflara şiddeti azaltacak ve sivillerin hayatını tehlikeye atacak davranışlardan uzak duracak adımları atmaya ve IŞİDle mücadeleye odaklanmaya davet ediyoruz” dedi.

Veale, BM tarafından kabul edilen 30 günlük ateşkes kararına uyulması çağrısında bulundu ve “Koalisyon BM Barış süreci kapsamında da Suriye Demokratik Güçleri e olan desteğini sürdürecektir” diye konuştu. SDG birden fazla etnik unsuru barındırsa da milis gücünün çoğu Türkiye in Afrinde savaştığı YPGlilerden oluşuyor.

Veale, “Bölgesel farklılıkları azaltacak ve herkesi yeniden DAİŞe karşı mücadeleye odaklayacak şekilde uluslararası diyalog çağrısında bulunuyoruz. DAİŞ hepimizin vatanlarına karşı ciddi bir tehlike oluşturuyor” dedi.

Vealein açıklamaları önceki gün Pentagon tarafından yapılan ve Türkiye in Afrin operasyonunun IŞİDle mücadeleye ara verilmesine neden olduğu sözlerini izliyor. Pentagonun bu açıkalmasından sonra da YPG güçlerinin Afrine kaydırıldığı haberleri gelmişti. Türkiye in saldırılarına karşılık veren gruplara katıldığını açıkladı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024