Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2370 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Mart 2018 - 12:53

Kim Jong Un Güney Kore lideriyle 27 Nisan da buluşacak

Büyüt
Küçült
Kim Jong Un Güney Kore lideriyle 27 Nisan da
Güney Kore ve Kuzey Kore liderlerinin 27 Nisanda iki ülke arasındaki sınırda bulunan silahsızlandırılmış bölgede bir araya gelecekleri belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüşen ve önümüzdeki günlerde ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya gelmesi beklenen Kuzey Kore lideri Kim Jong-unun Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile de bir araya geleceği açıklandı.

İki liderin 27 Nisanda iki ülke arasındaki silahsızlandırılmış bölgede bulunan sınır köyü Panmunjomda buluşacakları açıklandı.

50Lİ YILLARDAN BERİ YALNIZCA 2 KEZ GÖRÜŞTÜLER

İki ülkenin liderleri 1950-1953 yılları arasında gerçekleşen Kore Savaşı ın ardından yalnızca iki kez 2000 ve 20007de bir araya gelmişti. İki liderin buluşma kararı iki ülkenin üst düzey heyetlerinin sınırda yaptığı toplantı sonrasında geldi.

İKİYE BÖLÜNEN ADA: KORE

Kore yarımadası 1945 e ABD destekli Güney ve Sovyetler Birliği destekli Kuzey olarak ikiye bölünmüş, 1950de patlak veren savaş iki Koreyi birbirinden keskin bir şekilde ayırmıştı.

İki Kore arasında, Güney Korede düzenlenen Kış Olimpiyatları dan bu yana sıcak rüzgarlar esiyor. Kuzey Koreli üst düzey bir delagasyon, Kış Olimpiyatları a katılmış, olimpiyatların ardından Güney Koreli bir heyet de Pyongyangda Kim Jong-unu ziyaret etmişti.

İki liderin görüşmesinde ana gündem maddesinin Kuzey Kore in nükleer programı olması bekleniyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024