Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2921 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Ağustos 2018 - 11:28

Katolik Kilisesi de taciz skandalı

Büyüt
Küçült
Katolik Kilisesi
de taciz
Vatikan’ın eski Amerika Büyükelçisi Başpiskopos Carlo Maria Vigano, ruhban sınıfının Washington Başpiskoposu Kardinal Theodore McCarrick hakkındaki pedofili suçlamalarından haberdar olduğunu dile getirdi.

Vatikanın eski Amerika Büyükelçisi Başpiskopos Carlo Maria Vigano Vigano, Papa Francisin 2013 yılında seçilmesinin ardından pedofili vakalarıyla ilgili bilgilendirildiği ancak durumu düzeltmek için hiçbir önlem almadığını dile getirdi.

La Verita ise konuya dair karşılıklı bir mektuplaşmayı yayınlayarak Papa ın istifa etmesini talep etti.

Birçok Katolik kilisesi ise Vigano un Katolik hiyerarşisi içinde Papa karşıtı muhafazakar kanatın bir temsilcisi olması nedeniyle onun suçlamalarının dikkatle ele alınması gerektiğini, Vigano un da uygunsuz davranışlarının bulunduğunu beyan etti. Çünkü Vigano un adı büyük Vatikan skandallarının ortaya çıkarıldığı Vatileaks adlı gizli belgelerinde de geçiyordu.

PAPA RUHBAN SINIFININ PEDOFİL VAKALARDA SORUMLULUĞUNU KABUL ETTİ

16. Papa Benedicte mektuplarında Vigano, o zaman Vatikan devlet müsteşarı olduğu dönemde şehir devletindeki yolsuzluklardan bahsettiği için görevinden alındığına ve Papa tarafından 2011 yılında Amerikaya gönderildiğine kanaat getirdiğini söylüyor.

Vigano un açıklamalarının Papa Francisin İrlandaya yaptığı seyahatinde bitimine denk gelmesi ise dikkat çekiyor. Çünkü buradaki pedofili vakaları kilise araştırmasına konu olmuş durumda. Öte yandan Papa ise Katolik ruhban sınıfının pedofil rahipler tarafından işlenen suçlardan sorumlu olduğunu kabul etti.

Kardinal Theodore McCarrickin ise pedofil nedeniyle suçlanırken papaz olduğu dönemde yetişkin ilahiyat fakültesi öğrencileriyle cinsel ilişki yaşadığı iddia ediliyor. Temmuz ayının sonunda Amerika papazlarının baskısı sonucu McCarrick istifa etti.

https://www.timeturk.com/katolik-kilisesi-nde-taciz-skandali/haber-950293





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024