Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3640 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Ekim 2017 - 21:45

KATALONYA %90,18 BAĞIMSIZ KATALONYA YA EVET DEDİ

Büyüt
Küçült
KATALONYA   %90,18 BAĞIMSIZ KATALONYA YA EVET
İspanya ın doğusundaki Katalonya Özerk Yönetimi, 1 Ekimdeki yasa dışı bağımsızlık referandumunun sonuçlarını duyurdu.

 

Buna göre, 5 milyon 313 bin 564 seçmenin kayıtlı olduğu referandumda yüzde 43,03lük oranla toplam 2 milyon 286 bin 217 kişi oy kullandı.

Referandum sonucunda 2 milyon 44 bin 38 kişi(yüzde 90,18) bağımsız Katalonya Cumhuriyeti e evet derken, 44 bin 913 (yüzde 7,83) hayır ve 19 bin 719 kişi de (yüzde 1,98) geçersiz oy kullandı.

Yasa dışı bağımsızlık referandumunun resmi sonuçlarını yerel parlamentosuna gönderen Katalonya yönetimi, tek taraflı bağımsızlık deklarasyonunu ilan etme hazırlığına başladı.

Yerel parlamentosunda çıkardığı ve Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen eferandum yasası gereği referandum sonuçlarının parlamentoya iletilmesinden 48 saat sonra bağımsızlık ilan etmeyi planlayan yerel hükümet, 9 Ekimdeki parlamentoyu toplama kararının Anayasa Mahkemesince askıya alınmasının ardından bu kez 10 Ekim Salı günü toplanma kararı verdiğini açıkladı.

Katalonyadaki Junts pel Si (Evet için Birlik) ittifakının kurduğu azınlık hükümetine dışarıdan destek veren sistem karşıtı Halk Birliği Adaylığı, 10 Ekimde ilan edilecek bağımsızlık deklarasyonunun metni için Junts pel Si ile çalışmaların başlatıldığını kaydetti.

Katalonyadaki bağımsızlık yanlısı girişimleri önlemek için siyasi, ekonomik ve adli yollardan önlemler alan İspanya hükümeti ise 10 Ekimde yapılması planlanan toplantıyı durdurmak için henüz bir adım atmadı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024