Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1826 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Temmuz 2018 - 14:36

Kasım,Süleymani:Savaşı başlatan taraf sen olursun ama ne zaman biteceğine biz karar veririz.

Büyüt
Küçült
Kasım,Süleymani:Savaşı başlatan taraf sen olursun ama ne zaman biteceğine biz karar
İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani, ülkesi ve ABD Başkanı Trump arasında yaşanan restleşme devam ederken ilk kez konuştu. Süleymani, Savaşı başlatan taraf sen olursun ama ne zaman biteceğine biz karar veririz. Ruhaniyi değil beni tehdit et dedi.

İran Genç Gazeteciler Kulübü ün aktardığına göre Süleymani, Hamedan kentindeki etkinlikte konuştu. Süleymani Bir asker olarak Trumpın tehditlerine yanıt vermek benim görevim. Eğer o tehdit dilini kullanmak istiyorsa benimle konuşmalı, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile değil. Savaşı başlatan taraf sen olursun ama ne zaman biteceğine biz karar veririz dedi.

İranda Arapça yayın yapan El Alem televizyonunun aktardığına göre Süleymani ayrıca ABD askerlerinin Kızıldenizdeki varlığını eleştirdi. Süleymani Eskiden güvenli olan Kızıldeniz ABD varlığı ile artık güvenli değil diye konuştu. 

El Alemin haberine göre Süleymani ayrıca Trump bizim bir şehitler ulusu olduğumuzu ve onu beklediğimizi bilmeli ifadelerini kullandı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, hafta başında yaptığı açıklamada, nükleer uzlaşıdan imzasını çekerek ülkesine yönelik yaptırım politikası izleyen ABD yönetimini Aslanın kuyruğuyla oynamayın diyerek uyarmıştı.

ABD Başkanı Trump da buna karşılık Twitter hesabından paylaştığı mesajında, Ruhaniye hitaben Bir daha asla ABDyi tehdit etme yoksa tarihte çok az kişinin gördüğü sonuçlara katlanırsın ifadelerini kullanmıştı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024