Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3066 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Haziran 2017 - 18:03

İtalyaya G8 mahkumiyeti

Büyüt
Küçült
İtalyaya G8
AİHM İtalya’nın, güvenlik güçlerinin uyguladığı şiddeti cezalandırmada yetersiz olduğuna hükmetti

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), İtalyan polisinin 2001deki G8 Liderler Zirvesi sırasında karıştığı şiddet ve işkence olaylarından hareketle ülke yasalarının, güvenlik güçlerinin uyguladığı şiddeti cezalandırmada yetersiz olduğu hükmüne vardı.

Merkezi Strasbourgda bulunan AİHM, 16 yıl önceki olaylı G8den dolayı ev sahibi İtalya aleyhinde bir karar daha aldı.

AİHM, G8 Zirvesi sırasında bir okulda bulunan protestoculara yönelik polisin kötü ve sert müdahalesi ve sonrasında çıkan olayların sorumluları hakkında cezai işlem uygulamamasını gerekçe göstererek, İtalyan yasalarının güvenlik güçlerince uygulanan işkenceyi cezalandırmada yetersiz kaldığını karara bağladı.

Yüksek mahkeme, ayrıca, Cenovadaki işkence ve kötü muamelenin sorumlularının da uygun şekilde cezalandırılmadığına hükmetti.

Bu arada, Strasbourg merkezli Avrupa Konseyinden dün İtalyan parlamentosunun üst kanadı Senatonun başkanı Pietro Grasso ile alt kanat Temsilciler Meclisi Başkanı Laura Boldriniye bu konuya ilişkin mektup gittiği bildirildi.

Mektuplarda, parlamento başkanları nezdinde İtalya ın, işkenceye karşı yasalarını bir an önce uluslararası standarda kavuşturmaya davet edildiği belirtildi.

Cenovada 20-22 Temmuz 2001de düzenlenen G8 Zirvesi sırasında, protestocularla güvenlik güçleri arasında çıkan olaylarda Carlo Giuliani isimli bir protestocu polis kurşunuyla hayatını kaybetmişti.

Gösteriler sırasında protestocuların ve bazı gazetecilerin sığındığı Armando Diaz okuluna yüzlerce polis baskın yapmış ve çıkan arbedede 61i ağır 82 kişi yaralanmıştı.

İtalyada o dönem başbakan olan Silvio Berlusconi in hükümeti polisin müdahalesini savunmuş ve olaylarla ilgili açılan davalarda sorumlular hakkında herhangi bir ceza kararı çıkmamıştı.

İtalyan devleti, nisan ayında da yüksek mahkeme nezdinde olayın bazı mağdurlarına yönelik kötü muameleyi kabul ederek, anlaşmaya varmıştı.

AİHM, 2 yıl önce de zirve sırasında polisin kötü müdahalesinden ötürü mahkum ettiği İtalyayı işkencenin suç sayılmasına yönelik ceza kanunda değişiklikler yapmaya çağırmıştı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024