Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1898 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Mart 2015 - 08:01

İstihbarat erken geldi 3 İngiliz yakalandı

Büyüt
Küçült
İstihbarat erken geldi 3 İngiliz
Dünya Haberleri › İstihbarat erken geldi 3 İngiliz yakalandı haberi

DEAŞa katılmak üzere İspanya üzerinden İstanbula gelen 3 İngiliz vatandaşı, İngilterenin istihbarat paylaşımı ile yakalandı.

Lütfi Kaplan

Starın sorularını yanıtlayan üst düzey güvenlik yetkilisi “Kaynak ülkeler tedbir almalı. Aksi halde tek başına bu sorunla mücadele mümkün değil” dedi. Yaşları küçük 3 İngiliz vatandaşı kız çocuğunun DEAŞa katılması sonrasında İngilterenin bilgi paylaşımı sonuç verdi.  İngiltere-İspanya-Türkiye güzergahını kullanan 17 yaşındaki M.N.G ve G.H adlı 2 İngiliz vatandaşı, Cuma günü Sabiha Gökçen Havaalanında gözaltına alındı. İngiltereden gelen istihbarat bilgisi üzerine Sabiha Gökçen Havaalanında tedbir alan Emniyet Risk Analiz Grubu, 3.bir kişinin daha varlığını tespit etti. Bu kişinin ise 1996 doğumlu M.A.A olduğu belirlendi. Gözaltına alınan 3 kişinin bu hafta içinde ülkelerine iade edilmesi bekleniyor.

Kaçakçılık şebekesi çökertilmeli

Starın sorularını yanıtlayan üst düzey güvenlik görevlisi, “Avrupa, İslamofobi konusu bir kez daha düşünmek zorunda. Yaşları küçük bu insanlar neden DEAŞ gibi bir terör örgütünü kurtuluş olarak görüyorlar. Bu insanlar neden entegrasyon olmuyorlar. Bunu sorgulamaları lazım” dedi. Yetkili, “Kaynak ülkelerin yabancı savaşçılar konusunda tedbir almaları gerekir. Türkiyenin bu sorunla tek başına mücadele etmesi mümkün değil. Ortada uluslar arası bir şebeki var. O kaçakçılık şebekesinin çökertilmezi lazım” diye konuştu.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024