Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2871 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Ekim 2016 - 16:15

İşte ABD in Rakka teklifi

Büyüt
Küçült
İşte ABD
in Rakka
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD in Ankaraya Rakka operasyonunu birlikte yürütmeyi teklif ettiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 

Çavuşoğlu, ABD in Ankaraya Rakka operasyonunu birlikte yürütmeyi teklif ettiğini söyledi. 

Dışişleri Bakanı ın verdiği bilgiye göre, Türkiye operasyonu destekleyecek ancak PYD güçlerinin cephede olmasını kabul etmeyecek.

İşte Çavuşoğlu un açıklamalarından öne çıkanlar;

330DAN FAZLA PERSONELİ BAKANLIKTAN UZAKLAŞTIRDIK

FETÖ ile mücadele kapsamında Dışişleri Bakanlığından şu ana kadar 330dan fazla kişi uzaklaştırıldı. Tüm misyonlarımız FETÖyü anlatıyor. Şu anda her türlü adımı basını, STKlar, siyaset olarak Yenikapı ruhu kapsamında ve çerçevesinde birlikte atıyoruz. Akademisyenlerimiz çok farklı ve olumlu çalışmalar yürütüyorlar. 

Bizim söylemlerimize resmi görüş diye bakılıyor. Ancak Sivil olarak inisiyatif alındığında işler değişiyor. Muhalefette de bu görev benimsenirse ki büyük ölçüde biz bunu sağladık; bu mücadeleyi sonuna kadar başarıyla götüreceğiz.

SON GİDEN BELGELER TAMAMEN DARBE İLE İLGİLİ

Fetullah Gülenin iadesi konusunda Adalet Bakanlığıyla birlikte çalışıyoruz. Bize ulaştırılan belge, delilleri hemen Washingtonda elçiliklerimiz aracılığıyla iletiyoruz muhataplarımıza. Delilleri sunduk, daha önceki 80 üzerindeki deliller darbe girişimi öncesiydi. Son ulaştırdıklarımız ve belgeler geçici tutuklama talebi ise tamamen darbe girişimine ilişkin belge ve taleplerdir. Delil ve belge toplanmaya ve iletilmeye devam ediliyor. 

Süreci işletmeye devam ediyoruz. Ancak ondan sonraki siyasi süreci de takip ediyoruz. Müttefikimiz Amerikadan hiç tereddüt etmeden bu işbirliğini gerçekleştirmesini bekliyoruz. Zaten bu girişimin arkasında onun olduğuna ilişkin Amerikalıların da bir şüphesi yok.

AMERİKA ŞUNU ÖĞRENDİ, DAHA DA ÖĞRENECEK

PKKya yardım sözü vermek yanlış bir tutum ve açıklamadır. Amerika Birleşik Devletleri teröre destek veren ülke konumuna düşer. Bir de bizim açıklamalarımız kimseyi rahatsız etmesin. ABD şunu öğrendi ve öğrenmeye devam edecek. 

Müttefik olmamız onlarla her konuda aynı fikirde olmamız anlamına gelmez. Biz bir şey deyince, onların yanlışlarını söylediğimizde alınmalarına gerek yok. YPG olsun Irak olsun her zaman hataları söylüyoruz. Onlar söylediği zaman içişlerine karışmak olmuyor da biz söyleyince mi oluyor?





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024