Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2246 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Kasım 2017 - 16:34

İşte 5 Ülke İçin Yeni Plan

Büyüt
Küçült
İşte 5 Ülke İçin Yeni
Ortadoğuda Suudi Arabistan, Suriye, Irak, Yemen ve Libyanın gelecekte parçalanacağı ve 14 yeni devletin ortaya çıkacağı iddia edildi.

Ortadoğuda yaşanan karışıklıkla ilgili çok konuşulacak, haritalı bir analiz ortaya atıldı. Söz konusu haritada SuriyeIrakSuudi ArabistanLibya ve Yemenin bölüneceğini öne sürdü.

5 DEVLET PARAMPARÇA EDİLİYOR

Haritaya göre en büyük parçalanma Suudi Arabistanda yaşanacak. Ülkede yönetim, gelecekte prenslere geçtikçe kabile ayrımları derinleşecek; kuzey, güney, doğu ve batı Arabistan doğacak. Suriye in yanısıra Irak da 3e bölünecek. Suriye in Akdeniz kıyısında alevi devleti, kuzeyi ile Kuzey Irak a bir Kürdistan devleti kurulacak.

Suriye ve Iraklı Sünniler ortak bir devlet kuracak. Irakın güneyinde Şiistan kurulacak. Yemen, kuzey ve güney diye ikiye bölünürken Libyada kabileler doğuda Sirenayka, batıda Trablus ve güneyde ise Fizan devletlerini kuracak.

İşte New York Times a yer alan o harita: 

/





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024