Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2566 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Kasım 2018 - 20:24

İsrailden Gazzeye hava saldırısı: 2 Filistinli şehit oldu

Büyüt
Küçült
İsrailden Gazzeye hava saldırısı: 2 Filistinli şehit
İsrail ordusunun, Gazze Şeridi in kuzeyine düzenlediği saldırıda 2 Filistinli şehit oldu, 3 kişi yaralandı.

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi in kuzeyine düzenlediği saldırıda 2 Filistinli şehit oldu, 3 kişi yaralandı.

İsrailin abluka altındaki Gazze Şeridi den İsrail tarafına atılan roketin bir otobüse isabet etmesinin ardından bölgeye hava saldırısı başlattığı bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada Savaş uçaklarımız, Gazzedeki hedeflerini vuruyor. ifadesine yer verildi.

Saldırıya ilişkin daha fazla ayrıntı verilmezken, daha önce yapılan açıklamada Gazzeden açılan ateşin İsrail tarafında bir otobüse isabet ettiği ifade edilmişti.

5 İsrailli yaralandı

Otobüsü hedef alan saldırının ne tür bir silahla yapıldığına ve hasara ilişkin açıklama yapılmazken, Gazzeden İsrail tarafına 80den fazla roket atıldığı, bölgede sirenlerin çaldığı aktarıldı.

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı ise Gazzeden atılan roketlerden dolayı 5 kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Netanyahu Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı ile bir araya geldi

Öte yandan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazzede tırmanan gerginliğin ardından başkent Tel Avivde Savunma Bakanı Avigdor Liberman ve Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot ile bölgede yaşanan son gelişmeleri değerlendirmek üzere bir araya geldi.

Gazzede dün akşam İsrail askerinin sınırı geçerek Filistin tarafında düzenlediği saldırı sonucu gerginlik artmıştı.

Hamasın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, yaşanan çatışmanın detayına ilişkin dün yaptığı yazılı açıklamada, bir grup İsrail askerinin sivil bir araçla Gazze in güneyindeki Han Yunusun 3 kilometre kadar iç kısımlarına girdiğini ve Tugay komutanlarından Nur Berekeye suikast düzenlediğini duyurmuştu.

İsrail ordusu ise açıklamasında, Kuvvetlerimiz, Gazze Şeridi de bir güvenlik operasyonu gerçekleştirdi. Operasyonun ardından çatışmalar yaşandı. ifadesine yer vermişti.

Yaşanan çatışmada bir Kassam komutanının da aralarında bulunduğu 7 Filistinli şehit olurken, 7 Filistinli de yaralanmıştı. İsrail ordusu ise çatışmada bir askerinin öldürüldüğünü, bir askerinin ise yaralandığını duyurmuştu.  





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024