Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 6095 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Temmuz 2018 - 19:54

İsrail Mahkemesi Ebru Özkanın şartlı tahliyesine karar verdi

Büyüt
Küçült
İsrail Mahkemesi Ebru Özkanın şartlı tahliyesine karar
İsrail askeri mahkemesinin, bugün görülen duruşmada Türk vatandaşı Ebru Özkanın şartlı tahliyesine karar verdiği ancak bu karara savcılık tarafından yarına kadar itiraz edilmemesi durumunda Özkanın serbest bırakılacağı bildirildi.

İSRAİLDE TUTUKLANAN TÜRK VATANDAŞI EBRU ÖZKAN KİMDİR? NEDEN TUTUKLANDI?

Ebru Özkan, 3 günlük Kudüs ziyareti sonrasında 11 Haziran günü İstanbula dönüş için geldiği Tel Avivdeki havalimanında İsrail polisi tarafından gözaltına alındı. Tarafına 4 ayrı suçlama yöneltilen Ebru Özkanın serbest kalması için sesler yükselmeye başladı. Peki, Ebru Özkan kimdir? Ebru Özkan neden gözaltına alındı?

width=600

İsrailde gözaltına alınan Türk vatandaşı Ebru Özkan, tarafına yöneltilen 4 ayrı suçlama ile yargılanacak. 3 günlük Kudüs ziyaretinin ardından 11 Haziran günü Tel Avivde bulunan Ben Gurion Havalimanı da gözaltına alınan Özkanın özgürlüğü için çalışmalar başlatıldı. Terörist muamelesi gören elleri ve ayakları kelepçeli şekilde götürülen Özkan, 4 ayrı suçlama ile karşı karşıya. Hamasa yardım ve çeşitli hizmetlerde bulunmak, ülkenin düzenini bozmak ve düşman bir tarafın gönderdiği parayı ülkeye sokmak suçları yöneltilen Özkan Hayfa kenti yakınlarında nakledildiği hapishanede tutuklu yargılanıyor. Peki, müslümanların Kudüs ile irtibatını kesmek için caydırıcı faaliyetlerde bulunmasının bir göstergesi olarak gözaltında bulunan Ebru Özkan kimdir? İşte, İsrailde gözaltında bulunan Ebru Özkanın hakkında merak edilenler ve dava süreci...

OLAY NASIL GELİŞTİ?

Turistik amaçlı 3 günlük Kudüs seyahati için yola çıkan Ebru Özkan, dönüşü sırasında geldiği İsrailin Tel Aviv kentinde bulunan Ben Gurion Havalimanı da gözaltına alındı. Askeri mahkemede yargılanan Özkan için tutuksuz yargılama kararı verilirken, karara İsrail polisi itiraz etmiş, tutukluluk süresinin 24 saat daha uzatılması istenmişti. Mahkeme, İsrail polisinin talebini kabul ederken, üst mahkeme de tutukluluk süresinin 7 gün daha uzatılmasını istedi. Terörist muamelesi gören ve elleri, ayakları kelepçeli şekilde mahkemeye götürülürken görüntülenen Özkanın ne zaman serbest kalacağı ise bilinmiyor.

EBRU ÖZKAN KİMDİR?

27 yaşında olan Ebru Özkan 11 Haziran günü İsrail polisi tarafından Tel Avivde gözaltına alındı. Sosyoloji Bölümü de lisans eğitimi alan genç kız, özel bir şirkette sekreter olarak çalışıyordu. Kudüs ziyareti sonrasında dönüş yolunda gözaltına alınan kızları Ebru Özkandan haber alamayan ailesi harekete geçmişti. Baba Özkan twitter üzerinden bir video yayımlayarak yetkililere çağrıda bulundu ve tüm Türkiye olaydan bu şekilde haberdar oldu. Daha önce iki kez Kudüse giden kızı Ebru Özkanın kalben bağlılığını ifade eden annesi Kızım, Kudüsü çok seviyor. Hani nasıl aşık olan bir insan duramaz ya yerinde, o da öyle. Oranın halkını da seviyor, oradaki çocukları da seviyor. Oranın halkını da yalnız bırakmak istemiyor dedi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024