Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 5561 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Aralık 2017 - 14:57

İsrail Kudüste Protestoculara Saldırdı.Gerçek Mermiler Kullandı

Büyüt
Küçült
İsrail Kudüste Protestoculara Saldırdı.Gerçek Mermiler
ABD Başkanı Donald Trumpın, 1995 e ABD Senatosu dan geçen ancak sonrasında her 6 ay bir ABD Başkanları tarafından askıya alınan Kudüsün İsrailİn başkenti olarak tanınmasını öngören yasayı onaylamasının ardından Filistinde sıcak saatler yaşanıyor.

İsrail askerleri, Mescid-i Aksa ve Batı Şeriada cuma namazı sonrası düzenlenen gösterilere gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahalede bulunuyor.

17-12/08/8452348.jpg

Birçok dünya ülkesinin tepki gösterdiği kararın ardından, Filistinde üç gün ulusal öfke günü ilan edilmişti. Ardından Hamas lideri İsmail Haniye, İsraile karşı yeni bir intifada çağrısı yaptı ve Ramallah aki El Fetih yönetimine et bir tavır takının dedi.

BATI ŞERİA VE GAZZEDE ÇATIŞMALAR

ABD in kararının ardından Batı Şeria ve Gazze Şeridi deki Filistinli göstericilerle İsrailli güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmalarda 17 kişi yaralandı. Doktorlar yaralananlardan birinin gerçek mermiyle yaralandığı belirtti.

17-12/08/8452408.jpg

İsrail ordusu, olası gelişmelere hazırlık gerekçesiyle Batı Şeriaya çok sayıda yeni tabur sevk edildiğini duyurdu.

İsrail Emniyet Müdürlüğü, işgal altındaki Doğu Kudüs ve çevresinde ek polisler görevlendirildiğini, polisin protesto gösterilerine müdahale etmeye hazır olduğunu açıkladı.

17-12/08/pols.jpg

Ä°SRAÄ°L JETLERÄ° GAZZEYÄ° VURDU

İsrail ordusu Gazze Şeridi den İsraile iki roket atıldığını açıkladı. Buna karşılık Gazzedeki 2 askeri hedefin vurulduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada Gazzeden İsraile atılan roketlerin İsrail topraklarına ulaşmadan Gazze sınırları içine düştüğü ifade edildi.

Gazzedeki Nasır Selahaddin Tugayları, roketleri kendilerinin attığını duyurdu.

17-12/08/8452198.jpg

İsrail ordusu, roket saldırısına savaş uçağı ve tanklarla karşılık verdi ve Gazze Şeridi de terör örgütlerine ait iki hedef vuruldu açıklaması yaptı.

Ordu, ayrıca Gazzeden İsraile yapılan tüm roket saldırılarından Haması sorumlu tuttuklarını belirtti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024