Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2446 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Mayıs 2015 - 06:15

İsrail Doğu Kudüste 90 yeni konut inşa edecek

Büyüt
Küçült
İsrail Doğu Kudüste 90 yeni konut inşa
Dünya Haberleri › İsrail Doğu Kudüste 90 yeni konut inşa edecek haberi İsrailin, işgal altında tuttuğu Doğu Kudüste 90 yeni konut inşa etme kararı aldığı bildirildi.
AA

İsrail'in, işgal altında tuttuğu Doğu Kudüs'te 90 yeni konut inşa etme kararı aldığı bildirildi.

İsrail'in Kanal 7 televizyonunun haberinde, yeni yerleşim birimlerinin Kudüs'ün güneyindeki "Har Homa Yahudi yerleşim yerine" ek olarak yapılacağı belirtildi.

Buna göre Netanyahu liderliğindeki yeni hükümet, göreve başladıktan sonra ilk kez Doğu Kudüs'te yeni Yahudi yerleşim birimi inşasına onay vermiş oldu. 

Dünyanın farklı ülkelerinden getirilerek İsrail yönetiminin işgal politikası çerçevesinde Batı Şeria ve Doğu Kudüs'e yerleştirilen Yahudi yerleşimcilerinin silah taşımaları ve Filistinli sivilleri zaman zaman sözlü ya da fiziksel olarak taciz etmeleri, yerel halk ile yerleşimciler arasında sürtüşmelere neden oluyor.

İsrail, Batı Şeria'yı Yahuda ve Samarya şeklinde adlandırarak kendi toprağı olarak görüyor. Batı Şeria'da 400 bin, Doğu Kudüs'te ise 200 bin Yahudi yerleşimci bulunduğu öngörülüyor. Filistin tarafı ise bu sayının açıklananın üzerinde olduğunu belirtiyor.

İşgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da inşa edilen Yahudi yerleşim birimlerine Yahudi olmayanların girişi ise yasak.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024