Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2931 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Eylül 2017 - 12:23

İspanya Da Katalonya Refarandumu Sorunu Büyüyor

Büyüt
Küçült
İspanya Da Katalonya  Refarandumu Sorunu
İspanya-Katalonya arasında yaşanan referandum krizi tırmanışını askeri müdahaleyi gündeme getirdi. Madrid yönetimi Katalan sınırına asker yığdı.

Dünya genreinde yaşanan siyasi krizler Avrupaya da sıçradı. İspanyada Katalanların bağımsızlık referandumu talebi sonrası Madrid yönetimi askeri müdahale de seçenekler arasında mesajıyla Katalonyaya gözdağı vermişti.

Bugün ise Katalonya sınırında hareketli anlar yaşandı, o mesaj adeta vücut buldu.

KATALONYA SINIRINDA ASKERİ YIĞINAK

İspanyada bulunan Katalonyaya bağlı Vielha sınırına askeri yığınak yapan İspanyol yönetimi bölgeye çok sayıda asker, mühimmat ve araç sevkiyatı gerçekleştirdi.

ASKERİ SEÇENEK MASADA

Bağımsızlık Referandumu a ilişkin daha önce açıklamada bulunan İspanya Başbakanı Mariano Rajoyun, “Bu referandumu önlemek için hiçbir seçeneği dışarıda bırakmadan elimden gelen her şeyi yapacağım” demiş, sonrasında ise bir hükümet yetkilisi, askeri müdahale olasılığı ile ilgili “Son seçenek de olsa dışarıda bırakmıyoruz” diyerek askeri seçeneğin de Katalonya karşısında uygulamaya sokulabileceğine işaret etmişti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024