Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1996 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Temmuz 2015 - 14:24

İslamcı gruplar Halepe saldırdı

Büyüt
Küçült
İslamcı gruplar Halepe
Dünya Haberleri › İslamcı gruplar Halepe saldırdı haberi

Suriyedeki isyancı gruplar Halepe yeni bir saldırı başlattı. Koalisyon güçlerinin düzenlediği hava saldırısında ise bir DEAŞ lideri öldürüldü.

Suriyede İslamcı grupların Halep kentininin kontrolünü ele geçirmek için büyük bir operasyon başlattığı bildirildi.   Yaptıkları açıklamada amaçlarının Halepi özgürleştirmek olduğunu söyleyen gruplar, kenti ele geçirmeleri halinde Şeriat kurallarının geçerli olacağını da vurguladı.   Kentte Esad rejimine bağlı askeri birliklerle isyancı gruplar arasında yoğun çatışmalar yaşandığı bildiriliyor.   Muhalefete yakın insan hakları izleme grupları, aralarında El Kaide uzantısı El Nusra ın da olduğu isyancı grupların Halepin batısını yoğun bombardımana tuttuğunu belirtiyor. Halepin batısı hala Şam yönetiminin kontrolünde.   Ekonomi metropolü Halep kentinin tamamen düşmesinin Esad rejimi açısından büyük bir yenilgi olacağı tahmin ediliyor. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esedin gücü böylece başkent Şamdan Akdenize kadar sınırlı bir alana sıkışmış olacak.   DEAŞ lideri öldürüldü   Bu arada ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin düzenlediği hava saldırısında üst düzey bir DEAŞ liderinin öldüğü açıklandı. ABD Savunma Bakanlığı dan yapılan açıklamada, Tunuslu Tarık el Avni el Harzi in ölümünü doğrulayarak başına da 3 milyon dolar ödül konmuş olduğuna dikkat çekti.   Pentagon sözcüsü Jeff Davis, el Harzi in ölümünün Irak ve Suriyeye savaşçı bulunmasını ve silah sevkiyatı yapılmasını zorlaştıracağını söyledi.   El Harzi in militanlar için silah satın aldığı, ayrıca intihar saldırıları için de patlayıcı temin ettiği belirtiliyor.   Pentagonun edindiği bilgilere göre, el Harzi, Avrupadan toplanan savaşçıların Türkiye üzerinden Irak ve Suriyeye gitmesine de yardım ediyordu.   El Harzi in öldüğü saldırının 16 Haziranda düzenlendiği bildirildi. El Harzi in kardeşi de bir gün önce Musuldaki bir saldırıda öldürülmüştü. (Deutsche Welle Türkçe)



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024